Над 600 нарушения по пътищата на Лудогорието през миналата седмица

Пътна полиция

633 са общо нарушенията на Закона за движение по пътищата, установени в периода от 8 до 14 март 2021 г.- съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Разград.

През посочената седмица eкипите на „Пътна полиция“ при ОДМВР-Разград са съставили 421 фиша и 97 акта. Два от актовете са издадени на неправоспособни шофьори.

Установени са двама водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол. При единия от тях концентрацията е била над 1,2 промила. Прекратени са регистрациите на три моторни превозни средства – в два от случаите причината е неправоспособност на водача, в третия – употреба на алкохол.

През изминалата седмица са регистрирани три пътно-транспортни произшествия, при които са пострадали трима души, сочи още статистиката на „Пътна полиция“.

От 14 часа на 15 март до 14 часа на 18 март е в ход специализирана полицейска операция по безопасност на движението. Акцент при проверките е правоспособност на водачите, употреба на алкохол или наркотични вещества, спазване на правилата в районите на охраняеми и неохраняеми железопътни прелези и поведението на шофьорите спрямо пешеходците на пътя.

 

 

 

 

 966 total views,  2 views today

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *