Над 600 нарушения по пътищата на Лудогорието през миналата седмица

Пътна полиция

643 са общо нарушенията на Закона за движение по пътищата, установени в периода от 6 до 12 май 2024 година – съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Разград.

През посочената седмица eкипите на „Пътна полиция“ при ОДМВР-Разград са съставили 686 фиша и 70 акта. Три от актовете са издадени на неправоспособни водачи. За неправилно поведение на пътя е санкциониран един пешеходец.

Установени са трима шофьори, седнали зад волана след употреба на алкохол. При един от тях концентрацията е била над 1,2 промила.

Прекратени са регистрациите на шест моторни превозни средства. В три от случаите причината е неправоспособност на водачите, в два – употребата на алкохол, а в шестия – употребата на наркотици.

През посочената седмица са регистрирани две пътно-транспортни произшествия, при които двама души са пострадали, сочи още статистиката на „Пътна полиция“.

От началото на месец май на територията, обслужвана от ОДМВР-Разград, с камери за видеоконтрол са засечени 1820 нарушения на скоростните режими. Връчените електронни фишове са 68.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *