Над 550 пътни нарушения през миналата седмица, тази започна с акция по широкообхватния контрол

Пътна полиция

552 нарушения на Закона за движение по пътищата са установени в периода от 24 до 30 август 2020 г. – съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Разград.

През посочената седмица eкипите на „Пътна полиция“ при ОДМВР-Разград са съставили 461 фиша и 79 акта. Два от актовете са издадени на неправоспособни шофьори. За неправилно поведение на пътя e санкциониран мотоциклетист.

Установени са 3-ма водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол. При двама от тях концентрацията е била над 1,2 промила. Прекратена е регистрацията на три моторни превозни средства – при два от случаите причината е неправоспособност на водача, а при един – употреба на алкохол от страна на шофьора.

През посочения седмичен период са регистрирани три пътно-транспортни произшествия с един загинал и четирима ранени.

От 15 часа на 31 август до 15 часа на 4 септември на територията на ОДМВР-Разград се провежда полицейска операция по безопасност на движението по метода на широкообхватния контрол. Основната цел е да се осъществява засилен контрол по републиканска и общинска пътна мрежа за спазване разпоредбите на Закона за движение по пътищата и Кодекса за застраховането.

 

 

 

 775 total views,  2 views today

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *