Над 5300 лева за лечението на Марти от инициативите на Панаира на киселото мляко и близо 2400 от младоженци

7704 лв. дари Разград за лечението на 17-годишния Мартин Христов само през последните дни.

Общата сума от инициативите на Панаира на киселото мляко е 5324 лв. 4524 лв. от тях са от продадените лакомства и сувенири на щанда с надпис „Заедно за Марти“. Лакомствата, които се продаваха там, бяха предоставени от Денис Рафетов и Исмаил Алишев. Двамата бизнесмени се включват за пореден път в това добро дело, инициативата бе подета от тях на всички общоградски събития от няколко месеца насам. Освен на тях организаторите на инициативата благодарят и на: Община Разград – за предоставената безвъзмездно търговска площ; на Ивайло Кирилов и мандра с. Ситово, които са осигурили айрян за продажба на щанда; на децата и персонала на Центъра за работа с деца на улицата, дарили сувенири за продажба на щанда; на Мишо, Рая и Мая, които са изработили накити и помагали в продажбите; на две жени, донесли сувенири, без да държат имената им са се споменават; на доброволците, продавали в трите дни на Панаира.

Към парите от този щанд се добавя и сумата от съседния щанд, на който се продаваше книгата „Леканощници“ на Бонка Цакова. Родствениците на починалата миналата година разградчанка дариха 800 лева от продажбите на книгата за каузата „Заедно за Марти“.

Много мил жест направи и двойка младоженци. Сватбеното тържество на Ива Илиев(преди Стоянова) и на Тони Илиев бе в събота. Ден по-късно младото семейство благодари в социалните мрежи на гостите си, че са събрали заедно 2380 лв. за лечението на Марти.

Припомняме, че в края на ноември 2021г. Марти беше диагностициран и опериран по спешност от рядък тумор на гръбначния стълб, който го парализира буквално за ден от кръста на долу. Туморът застрашава и живота му. Момчето се лекува в Турция, но стойността на медицинските процедури е 134 000 евро, което е непосилна сума за майката на момчето, самата тя наскоро се е лекувала от онкологично заболяване. Вижте начините, по които можете да помогнете, кутии за дарения има и в много инстититуции и магазини в Разград:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *