Над 50 деца участваха в празника “Плувно лято 2020”

Заместник-кметът на Община Разград Милена Орешкова връчи отличията на най-добрите плувци на празника „Плувно лято 2020” – съобщават от пресцентъра на Община Разград.

Плувният празник се организира за 12-ти път от Община Разград, ОУ”Васил Левски”, СК”Спорт за всички”-Разград, ОС на БЧК и КПС”Амфибия”. Проведе се на басейн „Мимоза”, в  него участваха над 50 деца, които се обучават от инструкторите: Меглена Ангелова, Жана Петкова и Здравко Душков.

Децата се състезаваха в различни стилове и дистанции от 25 или 50 метра в зависимост от възрастта си. Състезанията бяха за деца от 3 до 7 клас, но имаше и о-малки, а някои от по-напредналите с тренировките участваха и при по-големите от тях. След всеки финиш малките плувци получаваха лакомства, осигурени от фирма „Млин”АД.

Докато организаторите подготвяха награждаването, за децата имаше и забавни игри, в които трябваше да се гмуркат за кенчета с безалкохолни напитки, които после оставаха за тях, както и кенчета с бира за родителите си.

Празникът е посветен на 183 години от рождението на Васил Левски и затова ликът на Апостола бе от едната страната на медалите, които победителите получиха.

На церемонията по награждаване заместник-кметът Милена Орешкова поздрави организаторите за инициативата, която насърчава децата да усвояват този красив, но труден спорт, пожела и на малките плувци да продължат за усъвършенстват уменията си и да се радват на хубаво лято.

Гости на празника бяха и директорът на секретариата на Областния съвет на БЧК д-р Милена Кехайова и главен експерт в отдел „Образование и спорт” в Община Разград Валери Бойчев.

 

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *