Над 50 бегачи се записаха в първото виртуално състезание в страната, организира го „Зелена стъпка“

Никакви препятствия не спират разградския клуб за приключенски спортове „Зелена стъпка“. Миналата година организираха Лудогорски маратон по време на свинска чума, а през тази не ги спира и световната пандемия COVID-19. Най-старото състезание на „Зелена стъпка“ – Великденския крос – не само ще се състои, но и ще е проведе по оригинален начин и с благотворителна цел.

Кросът на „Зелена стъпка“, посветен на Великден, ще е първото в страната виртуално състезание по бягане, което обаче ще се състои и реално, но в съответствие с изискванията за социална изолация – всеки ще си бяга сам на място, което сам си избере. Трасето е 5-километрово, организаторите призовават бягането да се извърши съпътствано с дарение за Фонд „Обединени срещу  COVID-19“, но съществува и опция за бягане без дарение, както и бягане на тренажор.

Великденски крос 2020 ще се проведе на 25 април, събота. Регистрацията е до петък.

Досега са се записали за участие 54 човека, от които 37 с дарение, минимумът за което е 10 лева. Сред участниците в разградския Великденски крос ще има американец, който живее в България, както и българка, живееща във Виена и българин в САЩ. Най-малкият участник е момиче на 9 години, а най-възрастният – дама на 52.

Участници, които не спазват правилата, биха могли да бъдат санкционирани от властите, а организаторите могат да ги изключат от класирането, ако преценят, че с поведението си те са създали опасност за себе си или за другиго или дали лош пример.

В неделя (26 април) ще бъде обявено класиране на базата на въведените резултати, скрепени с доказателства. При съмнение в резултата на даден участник, организаторите си запазват правото да поискат от него да докаже, че е постигал същия или по-добър резултат на официално състезание. Силно разминаващи се най-добри лични постижения в рамките на виртуалното събитие е възможно да не бъдат признати, поради невъзможността да се гарантира коректно независимо времеизмерване.

Можете да се запишете ТУК.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *