Над 50 бегачи се записаха в първото виртуално състезание в страната, организира го „Зелена стъпка“

Никакви препятствия не спират разградския клуб за приключенски спортове „Зелена стъпка“. Миналата година организираха Лудогорски маратон по време на свинска чума, а през тази не ги спира и световната пандемия COVID-19. Най-старото състезание на „Зелена стъпка“ – Великденския крос – не само ще се състои, но и ще е проведе по оригинален начин и с благотворителна цел.

Кросът на „Зелена стъпка“, посветен на Великден, ще е първото в страната виртуално състезание по бягане, което обаче ще се състои и реално, но в съответствие с изискванията за социална изолация – всеки ще си бяга сам на място, което сам си избере. Трасето е 5-километрово, организаторите призовават бягането да се извърши съпътствано с дарение за Фонд „Обединени срещу  COVID-19“, но съществува и опция за бягане без дарение, както и бягане на тренажор.

Великденски крос 2020 ще се проведе на 25 април, събота. Регистрацията е до петък.

Досега са се записали за участие 54 човека, от които 37 с дарение, минимумът за което е 10 лева. Сред участниците в разградския Великденски крос ще има американец, който живее в България, както и българка, живееща във Виена и българин в САЩ. Най-малкият участник е момиче на 9 години, а най-възрастният – дама на 52.

Участници, които не спазват правилата, биха могли да бъдат санкционирани от властите, а организаторите могат да ги изключат от класирането, ако преценят, че с поведението си те са създали опасност за себе си или за другиго или дали лош пример.

В неделя (26 април) ще бъде обявено класиране на базата на въведените резултати, скрепени с доказателства. При съмнение в резултата на даден участник, организаторите си запазват правото да поискат от него да докаже, че е постигал същия или по-добър резултат на официално състезание. Силно разминаващи се най-добри лични постижения в рамките на виртуалното събитие е възможно да не бъдат признати, поради невъзможността да се гарантира коректно независимо времеизмерване.

Можете да се запишете ТУК.

 

 3,101 total views,  2 views today

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *