Над 400 ориентировачи от цялата страна участваха в 59-тата купа „Абритус“

407 състезатели от 22 спортни клуба от цялата страна участваха в 59-то издание на националните състезания по ориентиране за купа „Абритус“ – съобщават от ръководствота на СКО“Абритус“-Разград, които организираха надпреварата.

Състезанието се проведе вчера, 18 април, в горския масив северно от село Островче по маркирани трасетата с дължини от 1200 м. до 7000 м.

Стройната, много добра организация и добре свършената работа на всички от съдийския състав бе оценена с висока положителна оценка от участниците и техните треньори.

Носител на купа „Абритус“ за тази година стана отборът на “Бегун”-Варна, следван от „Север” Плевен“ и „Академик“-Варна.

Отборът на домакините зае призовото пето място. Със златни медали от разградския отбор се окичиха Симона Тодорова – ж10 и Михаела Христова – ж12. Сребърни отличия спечелиха: Валентина Миленова – ж 10, Севджан Карпачев – м10, Зорница Панова – ж 16 и Николета Тодорова – ж18. Бронзови медали извоюваха Николета Рачева и Румен Йоргакиев.

В състезанието взеха участие и децата, занимаващи се с ориентиране по проект „Спорт за децата в свободното време“ към ММС, спечелен от СКО „Абритус“.

Състезанието бе организирано с финансовата подкрепа на Община Разград и съдействието на ТД “Буйна гора”.

За организацията по извозването на участниците помогнаха ръководството на ОУ “Н.Икономов” и родителите на децата. СКО „Абритус“ изказва своята огромна благодарност на всички, съдействали при организацията на проявата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *