Над 400 нарушения по пътищата през миналата седмица

Пътна полиция

417 са общо нарушенията на Закона за движение по пътищата, установени в периода от 8 до 14 януари 2024 година – съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Разград. През посочената седмица eкипите на „Пътна полиция“ при ОДМВР-Разград са съставили 784 фиша и 54 акта. Три от актовете са издадени на неправоспособни водачи.

Установени са шестима шофьори, седнали зад волана след употреба на алкохол. При двама от тях концентрацията е била над 1,2 промила.

Прекратени са регистрациите на пет моторни превозни средства. В два от случаите причината е неправоспособност на водача, в други два – употребата на алкохол и в един – употребата на наркотични вещества от страна на водача.

През посочената седмица са регистрирани две пътно-транспортно произшествия, при които трима души са пострадали, сочи още статистиката на „Пътна полиция“.

От началото на годината на територията, обслужвана от ОДМВР-Разград, с камери за видеоконтрол са засечени 271 нарушения на скоростните режими. Общо 14 са установените водачи, които шофират след употреба на алкохол. При 6 от тях концентрацията е била над 1,2 промила. Други двама са управлявали превозни средства след употреба на наркотични вещества. Връчените електронни фишове са 84.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *