Над 40 коня участваха в кушиите в Исперих

Областният управител на Област Разград Гюнай Хюсмен бе гост днес на традиционните конни състезания, организирани от Община Исперих. Това съобщават от пресцентъра на Областна администрация-Разград.

Преди събитието, събрало многохилядна публика на трасето за кушии край Исперих, г-н Хюсмен се срещна в Общинската администрация с кмета на Исперих Бейсим Руфад, кмета на турската община Капаклъ Мустафа Четин, заместник-кмета на Община Разград Ердинч Хасанов, председателя на Земеделски народен съюз Румен Йончев, кметове и общински съветници  от Разградска област.

Над 40 елитни коне участваха в атрактивното състезание, включващо пет гари.

В първа гара – 1600 м. за коне до 2 години – победител е конят Дресьор с жокей Нурай Хамил, треньор Левент Незиров и собственик – Наташа Михайлова от община Брусарци. На дистанция 1600 м. за 3-годишни коне победител е Оливия с жокей Ариф Маринов и собственик Пламен Георгиев от Константиново. В трета гара 1200 м. за тригодишни коне първа финишира кобилата Елинор с жокей Валентин Атанасов и собственик В.Дюлгеров от Константиново. Победител в четвърта гара – 2400 м. – е Ниалдо с жокей Нурай Хамил и собственик Ебазер Юмеров от Севар. А в най-тежката дистанция – 3200 ч., баша на състезанието – победата бе за Джиди Рокфелер с жокей Ахмед Али и собственик кметът на Исперих Бейсим Руфад.

Спортните състезания в Исперих продължиха в следобедните часове с народни борби на Градския стадион.

Снимки: Областна администрация-Разград

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *