Над 40 забавления за децата включва вторият Детски панаир в Разград в петък и събота

Второто издание на „Детски панаир-Разград“ ще се проведе на площад „Независимост”, пред Общински културен център в края на следващата седмица.
Над 20 разнообразни работилници – по стъклопис, архитектура, пясъчни рисунки, плъсти, грънчарство и други ще очакват децата на Разград в петък и събота (13 и 14 септември) между 10.00 ч. и 18.00 ч.

Двудневният празник се реализира от Фондация „Изиарт“, с финансовата подкрепа на Фондация „Обществен дарителски фонд за Разград“ и с помощта на Община Разград.
Участието е безплатно и не се изисква предварителна заявка.
Събитието включва над 40 културно-образователни инициативи за деца включва тазгодишното издание на Детски панаир в Разград на 13 и 14 септември

Работилниците ще се провеждат в двата дни между 10.00 ч. и 18.00 ч. на площад „Независимост”, както и в Етнографски музей – Разград и Археологически резерват Абритус. В Художествена галерия – ХГ Проф. Илия Петров – Разград в петък също ще има специална игра за посетителите.
Освен традиционните вече работилници по стъклопис, архитектура, пясъчни рисунки, плъсти, грънчарство, цветя от салфетки, стенопис, пиксел арт, детски играчки и модатази година в програмата ще бъдат включени и няколко нови – ателие за изработка на магнити, работилница на ОК Офис и образователно ателие Овъргаз.

Организаторите са приготвили и атрактивна програма за сцената – музикални и театрални спектакли, танци и игри за най-малките, а в събота от 11.00 ч. ще бъде представена и пиесата „Трите прасенца” на Бургаски куклен театър.

По традиция ще бъде показана и истинска пожарна кола, на която малчуганите ще могат да се качат и да усетят вълнението, като влязат в ролята на истински пожарникари.
Детски панаир стартира преди осем години с подкрепата на Фондация Америка за България, като до момента са реализирани над 40 събития в над 15 града. =
Събитието е първият културен градски фестивал за деца и се е превърнал в едно от най-очакваните събития за детска аудитория. Основната му цел е децата да бъдат въведени в света на изкуството и културата, като се организират творчески ателиета по изкуство, както на открито, така и в културни институции (музеи и галерии). Проектът е некомерсиален и позволява на всички желаещи деца да се включат абсолютно безплатно в културно-образователните инициативи.

 

One Reply to “Над 40 забавления за децата включва вторият Детски панаир в Разград в петък и събота”

  1. Къде мога да намеря пълната програма на забавленията за деца?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *