Над 1500 маркови дрехи конфискуваха по време на специализирана полицейска операция

Нерегламентирана търговия с „маркови“ стоки е разбита в хода на специализирана полицейска операция, която се проведе на 25 март на територията на ОДМВР-Разград – съобщават от пресцентъра на полицията.

Конфискувани са близо 1 500 артикула. В хода на предприетите процесуално-следствени действия от полицията е извършено претърсване в четири търговски обекта в град Исперих, собственост на различни фирми. Открити са стоки, обозначени с търговски марки, предлагани без съгласието на притежателя на изключителното право. Иззети са мъжки и дамски панталони, тениски, спортни екипи и якета на които са обозначени търговските марки PRADA, ARMANI, GUCCI, VERSACE, NIKE, ADIDAS, ZARA, BOSS, POLO и други. По описа на РУ-Исперих са образувани четири досъдебни производства по чл.172б, ал.1 от Наказателния кодекс.

В хода на полицейската операция в град Завет е задържан 27-годишен криминално проявен и осъждан мъж. При проверка, извършена около 15 часа на 25 март, у него са открити 3 грама суха тревиста маса. С нарко-полеви тест е установено, че веществото реагира положително на синтетичен канабиноид. Образувано е досъдебно производство по чл.354 А, ал.3 от Наказателния кодекс.

Акцизна стока без бандерол е установена и иззета от частен имот в лознишкото село Манастирци. В дома на 67-годишен мъж са намерени около 180 литра етилов алкохол – акцизна стока по смисъла на чл. 2, т.1 от Закона за акциза и данъчните складове. Собственикът няма документ за начислен и платен акциз. По време на претърсванията в имота са открити 275 кг сухо мляко. Установено е, че в условията на продължавано престъпление суровината е открадната от мандра в търговищкото село Макариополско. Води се досъдебно производство по чл. 234, ал. 1 от Наказателния кодекс.

Разкрити са извършителите на посегателството в училището в исперихското село Тодорово, което осъмна на 18 март със потрошени прозорци. При огледа тогава бе установено, че с камък са счупени три стъкла с размери 120 х 60 см на източната фасада на сградата. В хода на започнатата проверка по чл.216, ал.1 от НК е установено, че автори на деянието са две непълнолетни момчета.

На изградените КПП-та са проверени 305 превозни средства и близо 400 лица. Съставени са 105 акта и фиша. Мобилни екипи извършиха проверки в игрални зали, казина, автоморги, заложни къщи, питейни заведения, паркове и сборища на лица от активния криминален контингент. Проверени са 5 пункта за черни и цветни метали и 19 сборища. В хода на операцията по противодействие на битовата престъпност са издирени две лица.

Профилактираните лица от активния криминален контингент са 15.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *