Над 150 книги събра ВМРО-Разград в кампанията “Дари българска книга за Северна Македония”, воеводите днес закриха кампанията си в Плиска

Днес се проведе официалното закриване на кампанията за парламентарните избори – на ВМРО – БНД – 2021 г.

Закриването се проведе в Двора на кирилицата в град Плиска. Мястото е специално подбрано поради една от победите на депутатите от ВМРО в 44-то Народно събрание, затова, че те извоюваха един от най-българските празници 24 май да бъде преименуван на Ден на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската писменост. По този начин недвусмислено се признава, че кирилицата е българска азбука и тя е основа на славянската просвета и книжовност. В събитието участваха и кандидати от листата на ВМРО в 18-ти Разградски регион: Евгени Драганов, Ангел Петков, Руско Дянков, Борислава Йовчева-Касабова.

Днес се закрива и инициативата в подкрепа на гражданите от Северна Македония с българско самосъзнание “Дари българска книга за Северна Македония”. Тя беше част от националната кампания за популяризирането на българската култура и за запазване на българщината в Северна Македония. В инициативата в град Разград се включиха много граждани, като бяха дарени над 150 книги.

Уважаеми съграждани благодарим за Вашата подкрепа за тази патриотична кауза!

ПП ВМРО-БНД

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *