Над 1200 нарушения по пътищата миналата седмица

1230 са общо нарушенията на Закона за движение по пътищата, установени в периода от 14 до 20 август 2023 година – съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Разград.

През посочената седмица eкипите на „Пътна полиция“ при ОДМВР-Разград са съставили 647 фиша и 59 акта. Два от актовете са издадени на неправоспособни водачи.

Установени са четирима шофьори, седнали зад волана след употреба на алкохол. При двама от тях концентрацията е била над 1,2 промила.

Прекратени са регистрациите на пет моторни превозни средства – в два от случаите причината е употребата на алкохол от страна на водачите, в други два – неправоспособност на шофьорите и в един – употреба на наркотични вещества.

През посочената седмица са регистрирани пет пътно-транспортни произшествия, при които един човек загина, а други осем пострадаха, сочи още статистиката на „Пътна полиция“.

От началото на месец август до момента на територията, обслужвана от ОДМВР-Разград, с камери за видеоконтрол са засечени 5166 нарушения на скоростните режими. В хода на контролните действия са проверени 3222 превозни средства и 4009 лица. Връчените електронни фишове са 52.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *