Над 1000 нарушения по пътищата през миналата седмица

Пътна полиция

1025 са общо нарушенията на Закона за движение по пътищата, установени в периода от 22 до 28 април 2024 година – съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Разград.

През посочената седмица eкипите на „Пътна полиция“ при ОДМВР-Разград са съставили 832 фиша и 92 акта. Два от актовете са издадени на неправоспособни водачи. За неправилно поведение на пътя е санкциониран един пешеходец.

Установени са петима шофьори, седнали зад волана след употреба на алкохол. При двама от тях концентрацията е била над 1,2 промила.

Прекратени са регистрациите на 10 моторни превозни средства. В два от случаите причината е неправоспособност на водачите, в други пет – употребата на алкохол и в три – употребата на наркотици.

През посочената седмица са регистрирани три пътно-транспортни произшествия, при които трима души са пострадали, сочи още статистиката на „Пътна полиция“.

От началото на месец април на територията, обслужвана от ОДМВР-Разград, с камери за видеоконтрол са засечени 2780 нарушения на скоростните режими. Връчените електронни фишове са 269.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *