Над 1000 нарушения по пътищата в седмицата след Великден

Пътна полиция

1026 са общо нарушенията на Закона за движение по пътищата, установени в периода от 17 до 23 април 2023 година – съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Разград.

През посочената седмица eкипите на „Пътна полиция“ при ОДМВР-Разград са съставили 228 фиша и 40 акта. Четири от актовете са издадени на неправоспособни водачи. За неспазване на правилата за движение са санкционирани четирима пешеходци.

Установен е един шофьор, седнал зад волана след употреба на алкохол.

Прекратени са регистрациите на четири моторни превозни средства – в три от случаите причината е неправоспособност на шофьорите, в един – употребата на наркотични вещества.

През посочената седмица е регистрирано едно пътно-транспортно произшествие, при което един човек е пострадал, сочи още статистиката на „Пътна полиция“.

От 17 до 23 април на територията, обслужвана от ОДМВР-Разград, се проведе специализирана полицейска операция „Скорост“ по линия на ROADPOL. В хода на акцията са установени 403 нарушения на скоростните режими. 291 от тях са засечени в рамките на населените места, а 112 – извън тях. 133 от общия брой засечени нарушения на скоростните режими са заснети с т.нар. „тринога“.

        

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *