Награди от „Звукът на времето“ и за певиците от новата школа „Enjoy music“

Летящ старт за новата школа, в която се подготвят талантливи деца от Разград – „Enjoy music“. Петте възпитанички на вокалния педагог Адриян Маджаров спечелиха награди от Осмия международен конкурс „Звукът на времето“ във Велико Търново в конкуренцията на общо 450 участника. Председател на журито е бил Иван Лечев, в комисията били и: композитора Емил Струнджев, Клавдия Василаче от Румъния, певицата Нели Андреева и Майа Бошева.

Конкурсът е бил дебют на голяма сцена за две от децата. Шестгодишната Марина Минчева е с второ място в първа възрастова група в раздел „Поп пеене“, тя е изпълнила песента „Мики Маус“.

Осемгодишната Божидара Янева е участвала с фолклорна песен в конкурса. С песента „Тръгна Желка“ е на второ място при фолклорните изпълнители във втора възрастова група.

Другите три момичета са участвали както като индивидуални изпълнители, така и в трио. Изпълнението на триото мнозина разградчани помнят от връчването на десетата купа на „Лудогорец“ преди месец, когато 13-годишните Надежда Дочева и Мария Стефанова и 15-годишната Дея Куманова изпълниха „We are the champions“ на многоглас на стадион „Лудогорец Арена“. С тази песен в раздел „Терцети“ трите грасовити разградчанки печелят първо място на конкурса в старата столица.

Като индивидуални изпълнители най-успешно е представянето на Дея Куманова. С изпълнението на „Never enough“ тя печели първо място в трета възрастова група, която според журито е била най-силната в конкурса. На второ място в същата група е Надежда Дочева с „O, darling“, а на трето Мария Стефанова с песента „Остани“.

Вокалният педагог на петте призьорки Адриян Маджаров ги поздрави за отличното представяне, от свое и тяхно име изказа благодарност и на директора на ОУ“Отец Паисий“ Мирослав Минков, за репетиции се ползват помещения в училището. Партньорството включва и създаването на училищен хор, на който наскоро предстоят изяви в проект на МКБППМН.

Маджаров анонсира, че с новата школа „Enjoy music“ тепърва предстоят интересни неща. В нея ще се създават нови класове, ще се подготвят договори за съвместни участия, а с изпълнителите на възраст над 11 години  ще се подпишат професионални договори за съвместни участия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *