Награди за певици от Класа по поп пеене към Център за работа с деца гр. Разград

Две певици от Класа по поп пеене към Центъра за работа с деца се завърнаха с три награди от Девети международен музикален конкурс „ART STARS – Звезди на изкуството” – Варна, 2024. – съобщават от ЦРД.

Конкурсът се организира от Фондация „Звезди на изкуството“. Включен е в календара на Министерство на културата. Осъществява се с финансовата подкрепа на Община Варна.

Ирем Али спечели две първи места в трета възрастова група, номинации поп и рок. Ирем е от най-малките участници в своята група (12-14 години), но успя да спечели единствените 30 максимални точки в категория рок изпълнение. Тя впечатли журито на конкурса с песните „Shameless“ от репертоара на Камила Кабейо в категория поп изпълнение и „Outta here“ от репертоара на Лаура Тесоро в категория рок.

Жанет-Мари Кръстева спечели трето място в категория джаз изпълнение, пета възрастова група над 18 години. Тя изпя песента „Boomerang“ – от репертоара на Аби Смит (Yebba).

Журито на конкурса бе в състав председател Хайгашот Агасян и членове Доротея Бальовска и Шанел Еркин.  Хайгашот Агасян е автор на театрална и филмова музика, на забавни песни за възрастни и деца. Доротея Бальовска е музикален педагог, опитен журиращ в голям авторитет в музикалните среди и организатор на Международния конкурс “Речни ноти” в град Тутракан. Шанел Еркин е професионална певица, най-младият участник в Music Idol 2.

Само преди седмица Ирем и Жанет, в компанията на Татяна Славова, спечелиха награди Сребърни крила от Музикален онлайн конкурс „Wings for stars”.

Вокален педагог на талантливите изпълнителки е Свилена Дечева. Тя бе наградена с Диплом за принос във вокалната педагогика.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *