Мъж на 41 години от Ясеновец е в русенска болница с потвърдена проба за Коронавирус

Коронавирус

41-годишен мъж от Ясеновец е в болница в Русе с официално потвърдена първа проба за Коронавирус и неофициално потвърдена втора проба.

Заместник-директорът на РЗИ-Разград д-р Анатоли Стойнов съобщи за Разград24/7, че в Разград мъжът няма потвърдена проба. В неделя е откаран от брат си в болница в Русе, където е приет за друго заболяване, след това е преместен във второ отделение, където е изследван за Коронавирус и първата проба е положителна. След получаване на тази информация здравните власти в Разград извършват предварително епидемиологично проучване и поставят под карантина семейството му – съпругата, двете деца и брат му. Ако днес резултатите от Националната референтна лаборатория бяха отрицателни, щяхме да ги освободим от карантината – обясни д-р Стойнов. Преди по-малко от час той е получил неофициална информация, че е и втората проба е положителна, но изчаква официалния документ, за да бъде вкаран в системата мъжът от Ясеновец.

Според роднините му той не е излизал от дома си и не е имал други контакти, затова засега само контактните от първи ред ще останат под карантина, вече са им взети и проби – обясни д-р Стойнов. Той увери обаче, че епидемиолозите ще продължат проучването си относно контактите на мъжа.

Според местни хора мъжът има и придружаващи заболявания – диабет и високо кръвно, имал е силна кашлица, затова е потърсил медицинска помощ. Съселяните му вече обмислят как да помогнат на семейството му, съпругата му е безработна, подготвя се вариант да им се доставя храна – обясни за Разград24/7 общинският съветник от Ясеновец Ахмед Ахмедов.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *