Музеят отваря от утре

Абритус

Регионален исторически музей-Разград отваря за посещение постоянната си експозиция в АР“Абритус“ от утре, 19 май – съобщават от пресцентъра на Община Разград.

Това се случва във връзка с изпълнението на заповед на Министъра на здравеопазването от 11 май и въведените противоепидимични мерки от 14 май 2020 г. – уточнява директорът на музея Таня Тодорова.

Експозицията на бул. „Априлско въстание“ №70 ще може да се посещава в три дни от седмицата – вторник, четвъртък и събота при работно време от 10,00 ч. до 18,00 ч. Изисква се и стриктно спазване на противоепидемичните мерки за социална дистанция най-малко от 1,5 м. между лицата, в експозицията се допускат максимум 4 човека, въвеждат се дезинфекциране на ръцете на входа на обекта, непресичане на потока от хора, задължително носене на защитни маски за лице или друго средство, покриващо носа и устата, периодично проветряване на експозиционната площ, изключена климатична инсталация, периодична дезинфекция и други мерки и указания, въведени със заповед от 14.05.2020г. от Министерството на здравеопазване и Министерството на културата.

Предстои и поетапно отваряне на другите експозиции на музея.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *