Музеят кани децата на “Един ден в Абритус”

Регионалният исторически музей в Разград организира  през лятото образователна програма „Един ден в Абритус“, подходяща за деца от 1 до 7 клас.

Заниманията ще са на територията на Археологическия резерват „Абритус“ и ще се  водят от музейни специалисти. Програмата включва образователни беседи, филми, ателиета, спортни игри и викторини , които да пренесат малките посетители в живота на древния Рим: настолни римски игри, търсене на съкровища, задаване на въпроси за Римската империя и Абритус и откриване на верните отговори в специалните кутийки в Интерактивния музей, ходене на пазар, дефиле с антични облекло и танци и още ред любопитни неща…

Програмата е седмична, може да се участва във всички дни, но може да се избере и определен ден от седмицата, според желанията. Всеки желаещ може да се включи с предварителна заявка до 24 юни /включително/ на тел.: 0879 81 67 38 и e-mail: pegas_rz@abv.bg  Таксата е 20 лв. на участник за петдневна програма и 5 лева за един ден.

Важно уточнение – в организацията на програмата НЕ СЕ ПРЕДЛАГА транспорт! За още информация и начина на записване може да видите във фейсбук страницата на музея.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *