Мотористи при гимназисти за пътната безопасност

Мотористите от „Лудогорски братя“ и инспекторите Детска педагогическа стая проведоха тематични срещи с учениците от горен курс в профилираните и професионалните гимназии в Разград – съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Разград.

В лекторските групи се включиха Десислава Петкова, Виктория Радева, Христо Христов и Ивайло Колев от Мото обществото. Беседите с гимназистите от всички разградски училища са част от превантивните дейности, насочени към уязвимите участници в пътното движение – пешеходци, мотористи, велосипедисти и водачи на индивидуални електрически превозни средства. Обучението бе насочено към надграждане на навиците и уменията за лична пътна безопасност, както и култура на управление на двуколесните превозни средства. От страна на Районно управление – Разград бяха изготвени, отпечатани и раздадени материали, съобразени с възрастовата специфика на групите и Закона за движение по пътищата.

В проекта бяха обхванати 456 ученика. Предстои практическо занятия в началото на юни с представителите на Мото общество „Лудогорски братя“.

 

 3,341 total views,  4 views today

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *