Мотористите не забравиха своите приятели от „къщичките“: занесоха им яйца и козунаци за Великден

Мотористите от двата разградски клуба „Лудогорски братя“ и „Нощни ездачи“ не забравиха своите приятели от Комплекса от центрове за настаняване от семеен тип за деца без увреждания и за Великден.

Днес наобяд 23-те деца от „къщичките“ чуха за пореден път така добре познатия им шум от мотори. Заради взетите мерки за социално изолация във връзка с разпространението на Коронавируса обаче, не се видяха с батковците и каките с мотори. Подаръците си получиха през служителите в социалната услуга – 40 козунака и 100 яйца.

Шефството на рокерите над децата без родителска грижа датира още от времето, когато социалната институция, в която се отглеждаха, бе в Осенец, преди повече от 10 години – припомни Десислава Петкова от „Лудогорски братя“.  Не само за празници, а и в делнични дни рокерите посещават малчуганите, събират лични средства, за да им осигурят подаръци, а често и екскурзии до различни дестинации. От лични дарения бяха осигурени и козунаците и яйцата за великденското посещение на рокерите. Те уверяват, че след като отмине световната пандемия, ще продължат срещите им с децата от „къщичките“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *