Младите огнеборци от Исперих – най-добри в областта

Осем ученически отбора “Млад огнеборец” от общините Разград, Кубрат, Исперих, Завет и Цар Калоян премериха сили, бързина и умения на спортна база „Гнездо на орли” – съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Разград.

Областното състезание бе организирано от РД “Пожарна безопасност и защита на населението”, Клубът по пожаро-приложен спорт и Регионалното управление по образование. В него се включиха 80 млади огнеборци. За откриването на надпреварата пристигнаха заместник областният управител Драгомир Златев, заместник-директорът на ОДМВР-Разград комисар Мирослав Иванов и началникът на РУО Ангел Петков.

Отборната надпревара по традиция премина в две дисциплини – “Бойно разгръщане на състезателна пътека” и “400 метра щафетно бягане с препятствия”. Тимовете от по 10 състезатели бяха във възрастовата група от 12 до 16 години. Включиха се два от община Исперих, три от община Разград и по един от общините Завет, Кубрат и Цар Калоян. Освен за бързина и точност, децата бяха оценявани от журито и за специфични пожарникарски умения – преодоляване на препятствия, боравене със струйници, шлангове, съединители, изработване на специални възли.

Първо място спечели отборът на ОУ „Христо Ботев” – Исперих с комплексен сбор точки 1021. На второ място се класира отборът на ОУ “Васил Априлов” – Исперих, който събра 1005 точки. Трети в надпреварата останаха учениците от ОУ “Иван С. Тургенев” – Разград с 987 точки. За призовите места бяха осигурени купи, а за всички участници грамоти. Наградите връчиха директорът на РДПБЗН-Разград комисар Емилиян Станев, началникът на сектор Светломир Димитров и началникът на Пожарната служба в Кубрат.

 965 total views,  2 views today

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *