Мирослав Цанев: НЯМА БЪДЕЩЕ ДЪРЖАВА, КОЯТО ПРОГОНВА МЛАДИТЕ СИ ХОРА В ЧУЖБИНА

Мирослав Цанев е финансист по образование. Завършил е Икономическия университет във Варна, с опит в банковата сфера. От две години ръководи собствена  птицеферма  в кубратското село Каменово. През 2020 година неговата фирма бе обявена за най-крупния инвеститор на годината в общинската икономика. Женен, с едно дете.

Мирослав Цанев е кандидат за народен представител от листата на „Демократична България”. За него може да се гласува с №25 в  бюлетината, преференция 105.

  • Господин Цанев, защо човек като Вас, който има успешна кариера и добър  бизнес, се захваща с политика?
  • Не го правя, защото нямам работа или имам много свободно време. Аз съм учил точни науки, уважавам цифрите и статистиката. А тя сочи, че всяка година България се стопява с  около 30 хиляди души. Това е равно на един средно голям град у нас. Хората, които не работят с цифрови извадки, също виждат всяка вечер тъмните прозорци на жилищните сгради в кварталите, където живеят, минават покрай пустеещите къщи в селата и полупразните училища и детски градини в малките населени места.

Тази тенденция души бавно България от десетилетия, но в последните години трендът на младите и образованите, които емигрират, тръгна ускорено нагоре. Започнаха да търсят живот в чужбина семейства и хора, които имат работа и материални условия за живот у нас. Подгони  ги  потъналата в корупционни схеми и беззаконие държава, която ГЕРБ и Бойко Борисов 12 години управляваха.

Моят бизнес е стациониран в малко село, в отдалечена от големите градове община. Трудно  намираме работна ръка, квалифицираните кадри са още по-малко. Липсата на  кадри е проблем за целия български бизнес, за чуждестранните инвеститори у нас. За да спре обезкръвяването на България,  трябва да променим правилата в държавата. Младите й хора не я напускат, защото искат да се скитат в чужбина, а защото бягат от корупцията, от беззаконието, от ниския стандарт на живот у нас. Затова аз, който съм решил за себе си някои основни проблеми, се ангажирам с политика. Защото ми е повече от ясно, че няма и не може да има траен успех никой в държава, която не се развива успешно, не се модернизира и изостава от другите европейски страни.

  • Хората мислят, че политиците в България имат за  цел  най-вече да облагодетелстват себе си. Как ще ги разубедите ?
  • Няма да разубеждавам никого за неща, които са видими за всички. Има такива политици, които даже преядоха с власт. Това не важи за мен и колегите ми от Демократична България, ние  имаме своите биографии и постижения преди да започнем да се занимаваме с политика.

Хубаво е всеки, който определя политиците като маскари да се вгледа добре в лицата на отделните кандидати. И ще види разликите – кой какво е учил, работил, постигнал преди да влезе в политиката и кой е просперирал, след като се е намърдал във властта.

Иначе на корумпетата много им се иска хората да слагат всички политици под един знаменател, защото това измива техния срам на крадци на обществено благо. Това трябва да се преустанови. Политиката е работа като всяка друга, трябва да я вършат хора, които знаят какво и как трябва да се направи. В Демократична България сме отбор от съмишленици, които сме се доказали и можем да претендираме, че заслужаваме доверието на разумните хора.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *