Мирослав Грънчаров – кандидат-кметът на обединените десни, представен в 12 без 5

Доста символика имаше в представянето на засега втория официален кандидат за кмет на Община Разград.

Малко преди 12,00 ч. – обедната почивка на общинарите – мъже в светлосини ризи се събраха през входа на 11-етажната сграда, в групата имаше само две жени, но всички са познати имена с позиции в обществото и с изявени десни възгледи.

Точно в 12 без 5 се строиха пред герба на Разград и един от двамата сред тях, който е бил кандидат за кмет – настоящият директор на ПГПЧЕ“Екзарх Йосиф“ Пейчо Георгиев – обяви, че това е обединената разградска десница, която издига за кандидат за кмет Мирослав Грънчаров.

20 години след като Пейчо Георгиев от това място поиска промяна за Разград, ние отново искаме същото – започна с реминисценция кандидат-кметът. Градът не е в застой, а в упадък – допълни Грънчаров. По думите му десните са тук, защото имат енергия, воля и желание да направят това място по-добро за живот, да възродят духа на разградчани и да направят заедно крачка към по-добър живот. Според Грънчаров в момента на развитието на града пречат липсата на инициативност от страна на общинската администрация и пасивната некомпетентност, а Разград заслужава по-добра бизнес среда, която да създава бъдеще за младите, добро отношение към историческото и културното му наследство, добра инфраструктура и градска среда.

Трима партийни лидери подкрепиха Грънчаров на представянето му.

Областният лидер на СДС Иво Димитров заяви недвусмислено, че това е кандидатът на СДС, а твърденията, че СДС ще се явява с ГЕРБ са спекулации. Тъй като все още няма официално представен кандидат за кмет от ГЕРБ Димитров дори предложи от партията на Борисов да подкрепи кандидата на обединената десница в името на успешното управление на Разград.

Лидерът на „Да, България“ Огнян Обрешков също коментира настоящата ситуация в града, като заяви, че макар управата на града да е близка до централното управление, не се е възползвала от това, за да промени облика на града генерално, няма инвестиции в местната инфраструктура, нито стимули за местния бизнес. Като политическа сила, в която членуват знаещи, доказали се хора, способни и мислещи за доброто бъдеще на региона „Да, България“ подкрепя кандидатурата на Мирослав Грънчаров – категоричен бе Обрешков.

Мирослав Цанев от „България на гражданите“ бе най-лаконичен с изявлението, че партията му ще работи за това на 28 октомври Грънчаров да е кмет на града. Това е шанс да се работи за това младите хора да намерят в Разград своето място за реализация, а градът ни да се възроди и да заеме достойно място на картата на България.

Кандидатът на „Демократична България – СДС, ДБГ“ Мирослав Грънчаров е на 48 години. Роден, израснал и работил в Разград. Завършил е „Стопанско управление“ във Велико Търново, семеен, с две деца. Бивш общински съветник.

Десните обещаха да представят цялата си листа на по-късен етап, признаха обаче, че присъстващите са в нея. Сред тях личаха: бившият кандидат за кмет Милен Минчев, настоящият общински съветник Милена Орешкова, адвокатът и бивш общински съветник Жоро Чобанов, шефът на „Винпром Лудогорие“ Костадин Николов, бизнесмените Мартин Нешев и Милен Киров.

 

2 Replies to “Мирослав Грънчаров – кандидат-кметът на обединените десни, представен в 12 без 5”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *