Мирослав Грънчаров: Високите такси за коли в Разград създадоха данъчен туризъм

Кандидатът за кмет на Община Разград от Местна коалиция ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ-ОБЕДИНЕНИЕ(ДА БЪЛГАРИЯ,ДСБ,Зелено движение)(СЪЮЗ НА ДЕМОКРАТИЧНИТЕ СИЛИ,ДВИЖЕНИЕ БЪЛГАРИЯ НА ГРАЖДАНИТЕ) Мирослав Грънчаров разпространи изявление във връзка са високия Данък МПС в Разград и последствията от приемането на този налог. Ето текстът:

„Малко са нещата, в които Разград може да претендира за  първенство  в България.  Данък  МПС обаче със сигурност  ни гарантира място в челото. Ето какво показва статистиката: Данъкът за масов автомобил от 110 к.с., който е над 15 години, в различните  градове  е различен.

София – 107,65 лв.

Русе – 107,65 лв.

Търговище – 117,44 лв.                  Разград – 152,66 лв.

Силистра – 124 лв.

Шумен – 142 лв.               

Размерът на местния данък МПС, въведен от кметството в Разград, който влезе в сила от 2019 година, вече дава резултат. Подгонени от високите ставки шофьорите   тръгват на данъчен туризъм.

Масово собствениците на коли си пререгистрират автомобилите в съседните общини в Разградска област, срещу 25 лева и без смяна на  номера им в  КАТ започват да пълнят бюджетите на  по-малките общини, като износват нашата инфраструктура и пълнят нашите паркинги. И това е така, защото те живеят тук.

Безумно е решението на кметския екип, подкрепено и от мнозинството в общинския съвет, да се приеме най-високата данъчна ставка за МПС-та. Надеждата, че това ще донесе повече  приходи на общинския бюджет всъщност има обратен ефект.

Пореден пример за безхаберно управление – няма анализ, няма планиране, няма експертна оценка, може и кметът да не знае за това или не го интересува. Премахването на този парадокс не е сложно. Просто местният данък за МПС трябва да се  промени. Да съответства на стандарта на живот на хората в Разград и вноските да идват в нашия  бюджет, а не да помагат на икономиките на други общини.

Уважаеми управляващи община Разград, не забравяйте, че най-голямото богатство на един град или едно село са ХОРАТА.“

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

3 Replies to “Мирослав Грънчаров: Високите такси за коли в Разград създадоха данъчен туризъм”

  1. Я ПО-ТОЧНИ МИ ОБЯСНЕТЕ КАК СРЕЩУ 25 ЛЕВА ЩЕ ПЛАЩАМ ПО-МАЛЪК ДАНЪК?

    ТРЯБВА ДА СИ СМЕНИШ ПОСТОЯННИЯ АДРЕС И ДА СИ ПРЕРЕГИСТРИРАШ КОЛАТА!

  2. Такса или данък последно- още в заглавието нонсенс.. какъв “капацитет” само!?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *