Министърът на земеделието за втори път идва на Фестивала на малината

Министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева за втори път ще присъства на Националното изложение и Фестивал на малината в Лозница.
Заради министерската визита утре, 10 юли, официалното откриване на събитието бе отсрочено от обяд за 15,30 ч. обясни кметът на Лозница Севгин Шукри. Сергиите и шатрите обаче е функционират на централния градски площад от предварително обявеният час – 12,00.
Във връзка с провеждането му от полицията обявиха, че е въведена въвежда временна организация на движението в града. За времето от 8.00 до 24.00 часа на 10.07.2019 г. се забранява движението на МПС по улица „Дружба” срещу градския площад. За посочения период от време водачите на ППС да използват обходен маршрут от кръстовището с улица „Пенчо Кубадински” и кръстовището по улица „Н.Й.Вапцаров”.
От 16:30 ч. министър Танева ще участва в среща с бранша, на която ще се обсъди състоянието на сектора. Тя ще се състои в залата на читалище „Пробуда 1912”.
Министър Танева откри изданието на Фестивала на малината през 2015 г., тогава домакините я посрещнаха по оригинален начин с букет от рози и малини. Фестивал на малината се провежда в региона от 2014 г., като Национално изложение събитието се случва от 2015 г.
Организатор на Националното изложение и Фестивал на малината е Българската асоциация на малинопроизводителите и био ягодоплодните, събитието продължава два дни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *