Мими Иванова връчи „Златен плакет“ на кубратчани от дружество „Здравец“

Успешно беше участието на Дружеството на хората с увреждания „Здравец” от град Кубрат, в Четиринадесетия  Републикански многожанров фестивал на хората с увреждания в град Перник, който се проведе на 1 август. Това съобщиха от пресцентъра на Община Кубрат.

Изпълненията на вокалната група с художествен ръководител Гинка Денчева и дуетното изпълнение на Георги Георгиев и Венислава Георгиева получиха от председателя на журито, популярната певица Мими Иванова, най-голямата награда на фестивала – „Златен плакет”, а в „ Алеята на занаятите” кулинарното  изкуство на Стефка Дачева беше оценено от журито също с първо място, диплом и златен медал.

Водена от председателя на РО на СИБ Разград и Русе  Радослав Няголов, групата от Кубрат посети  местността „Рупите”, а след това  в най-малкия град на България – Мелник – кубратчанини разгледаха местните забележителности и дегустираха прекрасни вина от широка мелнишка лоза. Посетен беше и красивия град Дупница, въпреки горещото време и изморителен път, всички  се завърнаха в родния град, уморени но удовлетворени от постигнатото, видяното и преживяното.

Община Кубрат поздравява участниците от град Кубрат за отличното представяне и за престижните награди, прославили града и общината.

 401 total views,  2 views today

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *