Механото домакинства на събитие по Национална програма “Иновации в действие”

В периода 20.03.2024 г. – 22.03.2024 г. в НПТГ”Шандор Петьофи” се проведоха дейности по Националната програма „Иновации в действие“, Модул 1 „Мобилност за популяризиране и мултиплициране на добри иновации между училищата“. Темата на мобилността е: „Иновация за успешна адаптация, подготовка и реализация по избраната професия“. Това съобщават от ръководството на учебното заведение.

Гости на гимназията бяха ученици и учители от училищата-партньори: Професионална гимназия по селско стопанство „Никола Пушкаров“ – гр. Попово, Професионална гимназия по механотехника „Юрий Гагарин“ – гр. Русе, Професионална гимназия по селско стопанство „Сергей Румянцев“ – гр. Луковит.

В първия ден гостите се запознаха с един от двата иновативни учебни предмети „Работа с облачни технологии в образователния процес“.  На следващия ден наблюдаваха урок  по предмета „Теория на адаптацията и реализацията в професията“, на тема „Емоционална интелигентност/разпознаване на нагласата на другите“, решаваха казуси. Разгледаха обновената база на гимназията, запознаха се с преподавателите и учениците на Механото.

Гостите разгледаха забележителностите на Разград. Посетиха Стария град Вароша, Етнографския музей, Археологическия музей Абритус, Интерактивния музей и спорната база на ПФК „Лудогорец“.

 

По време на мобилността се създадоха професионални учещи се общности между училищата. Учителите обсъдиха иновативните процеси и споделиха резултатите от тях. Обмениха се добри практики, генерираха се нови идеи и продукти, създаде се устойчиво сътрудничество между четирите училища.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *