Мерки и организация преди мача на “Лудогорец” с “Динамо”-Батуми

Във връзка с футболната среща между ПФК “Лудогорец”  и ФК „Динамо“ – Батуми, която ще се проведе на 10.07.2024 г. от 21.00 часа на стадион “Хювефарма арена”, ОДМВР-Разград съобщава, че предприема мерки за опазване на обществения ред по време на спортната проява.

Влизането на стадиона ще се осъществява от входовете, отбелязани на билетите. Няма да бъдат допускани привърженици с билет за определен сектор да влизат в рамките на друг сектор.

Преди, по време и след провеждане на футболната среща полицейските служители ще следят за опазването на обществения ред и за недопускането на инциденти на територията на града.

На изградени контролно-пропускателни пунктове в района на спортното съоръжение ще се извършва щателна проверка на всички посетители на футболния мач.

Движението около стадион “Хювефарма арена” ще бъде затруднено на 10.07.2024 г. след 19.00 ч., като поетапно ще бъде ограничавано движението по булеварди и улици в непосредствена близост до спортното съоръжение. От 19.30 часа няма да бъдат допускани автомобили по улиците „Васил Левски“ /от кръстовището с „Княз Борис“ до Северен булевард, “Илия Петров”, „Гаврил Кръстевич“ и Северен булевард. Живущите в северната градска част ще могат да се придвижват по ул. „Ветеринарна“, като участъкът на „Северен булевард“ ще бъде в режим на регулирано пропускане.

Привържениците на ПФК “Лудогорец” от други населени места, закупили билети за мача, могат да ползват обособените паркинги до Средношколското общежитие, до Централна поща, до хотел „Централ” и т.нар. Товарна пиаца по улица „Странджа” в град Разград, както и разрешените за паркиране на територията на град Разград места, обозначени с пътни знаци, пътна маркировка и надписи.

Призовават се зрителите да заемат своите места по трибуните по-рано, за да се избегнат струпвания по входовете непосредствено преди началото на двубоя.

Полицията апелира към всички живущи в град Разград привърженици на ПФК “Лудогорец” по възможност да се придвижат без автомобил в района на спортната зона, за да се избегнат задръствания и неудобство.

ОДМВР-Разград призовава гражданите да се съобразяват с въведените мерки и да изпълняват указанията на полицейските служители.

  1. Категорично се забранява внасянето на спрейове със защитен газ, с разяждащи или оцветяващи вещества, пиротехнически средства, източници на открит огън, леснозапалими течности или други пожароопасни материали
  1. На стадиона не се допускат лица, носещи хладно или огнестрелно оръжие, чадъри или други остри предмети, създаващи предпоставки за нараняване
  2. Няма да се допускат лица във видимо нетрезво състояние или такива, употребили упойващи вещества
  3. Няма да се допуска внасянето на бутилки, флакони с парфюми, дезодоранти и други течности с пулверизатор
  4. Не се допускат малолетни лица без родители или придружители, които нямат декларация за упълномощаване съгласно чл.8, ал.7 от Закона за закрила на детето
  5. Ще се извършва проверка на всички лица, влизащи на стадиона, с цел да не се допуска внасянето на забранени предмети, съгласно чл.20 от Закона за опазване на обществения ред при спортни мероприятия
  6. Всички посетители на стадиона са длъжни да носят документ за самоличност.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *