Мерките преди първия мач на “Лудогорец” в група J на Лига Европа

ОДМВР – Разград съобщава, че във връзка с футболната среща от груповата фаза на Лига Европа между ПФК “Лудогорец”  и ФК “Антверп”, която ще се проведе на 22 октомври 2020 г. от 22.00 часа на стадион “Хювефарма”, от 20.00 часа  няма да бъдат допускани автомобили по улиците “Ветеринарна”, “Мраморно море” и Северен булевард.

Временната забрана за движение на МПС по улица „Ветеринарна” няма да важи за живущите на улица „Северен булевард”.

  1. Забранява се струпването на посетители на входовете на стадиона – гражданите да спазват необходимата дистанция един от друг във връзка със заповедта на Министъра на здравеопазването за въведените противоепидемични мерки
  2. Категорично се забранява внасянето на спрейове със защитен газ, с разяждащи или оцветяващи вещества, пиротехнически средства, източници на открит огън, леснозапалими течности или други пожароопасни материали
  1. На стадиона не се допускат лица, носещи хладно или огнестрелно оръжие, чадъри или други остри предмети, създаващи предпоставки за нараняване
  2. Няма да се допускат лица във видимо нетрезво състояние или такива, употребили упойващи вещества
  3. Няма да се допуска внасянето на флакони с парфюми, дезодоранти и други течности с пулверизатор
  4. На стадиона няма да бъдат допускани посетители с бутилки. От страна на клуба е осигурен кетъринг и гражданите ще имат възможност да си закупят безалкохолни напитки и вода
  5. Няма да се допускат малолетни лица без родители или придружители, които нямат декларация за упълномощаване съгласно чл.8, ал.7 от Закона за закрила на детето
  6. Ще се извършва проверка на всички лица, влизащи на стадиона, с цел да не се допуска внасянето на забранени предмети, съгласно чл.20 от Закона за опазване на обществения ред при спортни мероприятия
  7. Всички посетители на стадиона са длъжни да носят документ за самоличност, поименен билет и попълнени декларации за спазване на противоепидемичните мерки.

От “Лудогорец” пък излязоха с обръщение към феновете, в което също се напомнят някои от важните мерки преди и по време на мача:

“Уважаеми фенове на Лудогорец,

Ръководството на ПФК Лудогорец  умолява всички, които ще присъстват на мача от груповата фаза на Лига Европа с Антверпен в четвъртък, да спазват стриктно специалните мерки за безопасност, описани в заповедите на Спортното и Здравното министерство, както и УЕФА.

ПФК Лудогорец призовава привържениците да дойдат на стадиона възможно най-рано, за да се облекчи пропусквателният режим.  Непосредствено преди турникетите стюарди ще проверяват телесната температура, а полицията за съответствие между имената на билетите и документите за самоличност.

Важно!!! Задължително носете лични карти или паспорти!

Всеки фен трябва да носи със себе си и попълнена декларация за осведоменост относно COVID-19, както и за настойник, ако ще присъства с лице под 18 години. Тези декларации са раздадени на всеки персонално при покупката на билет. В случай на необходимост може да се използва линк, който се намира в портала за покупка на онлайн билети https://tickets.ludogorets.com, както и на главната страница на официалния сайт на клуба www.ludogorets.com. Документите трябва да бъдат изтеглени, попълнени стриктно и да се представят при влизане на стадиона. Привържениците са длъжни да се запознаят детайлно с мерките, които трябва да спазват от укзателните табели по входовете на „Хювефарма Арена“ и инструкциите, които поучават при покупката на билети.

ПФК Лудогорец умолява феновете да спазват стриктно местата си на стадиона и да поддържат физическа дистанция не само на трибуните, но и при влизане на „Хювефарма Арена“. Носенето на маска, която да покрива носа и устата по време на целия мач е задължително.

Моля, спазвайте стриктно разпорежданията на стюардите!!!

Клубът напомня също така, че на стадиона няма да бъдат допускани фенове в нетрезво състояние, с оръжия, опасни предмети, пиротехнически средства, запалки, бутилки, както и шишенца парфюм и дезодорант. Расистките скандирания, както и използването на лазери от трибуните по време на мача, са абсолютно забранени. Всички привърженици подлежат на щателна проверка по входовете, като забранените предмети ще бъдат изземвани.

За мача с Антверпен стадион „Хювефарма Арена“ отваря врати в 20,00 ч.  В случай, че има останали свободни билети, касата на ул. „Васил Левски“ ще работи до 21 ч.”

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *