МВР премахна палатковите лагери в София, Пловдив и Варна

Около 4:15 часа тази сутрин служители на МВР започнаха да премахват блокадите от кръстовищата София, предаде БГНЕС. За по-малко от час всички палатки и личният багаж на протестиращите бяха прибрани на тротоара. Обитателите на лагера са имали време да приберат личните си вещи, след което палатките са били натоварени на камион. Малко след 6.00 часа движението на Ларгото, “Орлов мост” и Ректората беше възстановено. Мая Манолова и Арман Бабикян са били на кръстовището.
Припомняме, че протестите започнаха преди близо месец, а блокадите преди десетина дни. По неофициална информация част от протестиращите са арестувани. В момента кръстовището е блокирано, но от жандармерия. Палатковият лагер на едно от централните кръстовища в Пловдив беше премахнат от полицията малко преди 5 часа. Във Варна полицията е преместила палатковия лагер на кръстовището пред общината. В момента той е на тротоара и движението в района е освободено. На територията на няколко населени места в страната се провежда специализирана полицейска операция за възстановяване на обществения ред, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Възстановено е движението по всички кръстовища, които бяха блокирани. Рано сутринта от Министерство на вътрешните работи изпратиха имейл, в който се казва: “МВР многократно е заявявало позицията, че уважава и гарантира правото на гражданите да протестират мирно в защита на своите права. Това обаче не трябва да става с цената на грубо нарушаване на правата на жителите на страната. Отново призоваваме както протестиращите, така и всички останали граждани, които не подкрепят протестите, да спазват Конституцията и законите на страната.”
Източник: www.actualno.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *