Мая Манолова: Продължаваме битката с мутрите, от 1 януари въвеждаме мораториум върху цените на тока, парното, природния газ и топлата вода

Лидерът на „Изправи се БГ! Ние идваме” Мая Манолова бе в Разград днес, за да подкрепи кандидатите от разградската листа на политическата сила с №31 в бюлетината. Пред офиса на „Изправи се БГ! Ние идваме”(под реновирания блок „Хърсате” зад Дома на услугите) Мая Манолова представи основните цели и позиции на коалицията пред симпатизанти на политическата сила. Срещата не премина под формата на монолог, а напротив – Манолова отговори на въпросите на хората, питанията бяха свързани с дейността на комисията по ревизията, с подкрепа за бизнеса, с темата за зелените сертификати.

Мая Манолова увери, че битката с мутрите ще продължи, а работата на комисията по ревизията ще извади на светло всички безобразия. Категорична бе, че от 1 януари 2022 г. ще се въведе мораториум върху цената на тока, парното, топлата вода и природния газ, както за битовите потребители, така и за домакинствата. „Цялото увеличение ще бъде поето от държавата” – увери Манолова.

Тя обяви, че в програмата на  „Изправи се БГ! Ние идваме” има една първа и най-главна точка за следващия парламент – повишаване на доходите на българските  граждани, което включва и преизчисляване на пенсиите на база осигурителен доход през 2020 г. плюс 120 лева COVID надбавка за пенсионерите и подкрепа за семействата – 100 лева детски, втората година на майчинството до размер на минималната работна заплата, повишаване на линията на бедност със 100 лева – до 470 лв., както и минималната работна заплата на 750 лв. от 1 януари. Повишаването на заплатите на работещите хора ще бъде обвързано с подкрепа за бизнеса и заплатите в частния сектор да се повишат така, че хората да могат да преживяват в условията на икономическа и социална криза.

Според Манолова увеличенията на цените, особено на тока, са спекулативни и държавата просто трябва да върне това, което изземва и от малкия бизнес и от гражданите през цената на тока и през повишаването на цените основните хранителни продукти.  По думите й малкият бизнес ще получи два пъти по високи сметки в сравнение с миналата година по това време и малките фирми имат нужда от подкрепа. „Ние като най-социална формация сме гарант за това, че държавата ще подкрепя малките и че няма да допуснем ГЕРБ и ДПС се върнат в управлението, защото хората от протестите искаха промяна, искаха правителство на промяната.” – заяви Манолова.

Манолова обяви за дискриминационно въвеждането на зелените сертификати в България, на това основание „Изправи се БГ! Ние идваме” е внесла жалба в съда. Не е това начинът да се ваксинират хората чрез принуда и лишаване от граждански права – заяви Манолова. Тя обяви, че е ваксинирана, но доброволно и категорично е против който и да е да бъде ваксиниран насила, още повече под заплаха да остане без работа. „Смятаме, че по начина, по който зеленият сертификат е въведен в България е абсолютно неадекватен и реално неработещ, а  само ограничава едни хора да си упражняват гражданските права.” – каза Манолова

Според нея след като два пъти не бе съставено правителство, сега статуквото от ГЕРБ и ДПС се готви за реванш. „Изнагляват ГЕРБ и ДПС особено с последното решение на ЦИК за разписките от машините, с които ще се гласува.” Според Манолова това решение показва едно ново мнозинство, което се е формирало – към ГЕРБ и ДПС са се добавили ИТН и БСП. „Те взеха едно решение, което слага кръст на честните избори и на машинното гласуване, ако ще се броят разписките, това е отворена врата за манипулации. Отделно че в условията на COVID-19 да се броят разписки с часове след края на изборния ден е повече от безотговорно.” – каза Манолова.  „Изправи се БГ! Ние идваме” заведе дело за отмяна на това решение, съдебното заседание е утре, Манолова е уверена в успеха, тъй като според нея в Изборния кодекс не пише такова нещо, решението е незаконно и е взето с цел кражба на вот и манипулация на изборите, в изборния кодекс не пише такова нещо.

Манолова  заяви категорично, че „Изправи се БГ! Ние идваме” ще работи за мнозинство на промяната и за правителство на промяната. Според нея пред българските граждани в момента има две възможности: да изберат статуквото на ГЕРБ и ДПС и на тези, които ще се присъединят към тях и участват във връщането на Бойко Борисов на бял кон с една талига с присъдружни партии или да гласуват за формациите на промяна, които да направят мнозинство и правителство.  „Ние вече си имаме нашите разговори и публично обявени договорености с „Продължаваме промяната” и с „Демократична  България”, за мнозинство на почтените в настоящия парламент и правителство на промяната.

Мая Манолова изрази подкрепата си за кандидата за президент Румен Радев, като увери, че тя не е само на думи, а и с дела, с енергия. „Това е човекът, който застана на страната на хората по време на многохилядните протести, така че има нашата подкрепа, така че нашият призив и към другите формации, които го подкрепят на думи, наистина в оставащите 10 дни да го подкрепим с реални действия така че Радев и Йотова да спечелят на първи тур” – призова Манолова.

Тя подкрепи и водача на листата на „Изправи се БГ! Ние идваме” в Разград Симеон Изворов и цялата листа от местни хора. „Симеон Изворов е нашият човек в Разград, ние му помагаме, колкото можем, но очакваме повече да му помогнете вие” – обърна се към присъстващите Мая Манолова.

Симеон Изворов увери, че ако стане депутат благодарение на хората от Разградска област, няма да измени на принципа си да изпълнява всичко, което е казал и за което е поел ангажимент.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *