Масови проверки по пътищата от тази вечер

Пътна полиция

Масови проверки за нарушения, извършени от пешеходци, както и от водачи на МПС, неосигуряващи предимство на пешеходци, започват от днес. Това съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Разград.

Пътните полицаи ще работят за ограничаване на предпоставките за възникване на пътно-транспортни произшествия и контрол на движението по пътищата с нулева толерантност спрямо нарушенията. Специализираната полицейска операция започва от 19 часа на 15 октомври.

От началото на годината до настоящия момент на територията на ОДМВР – Разград са възникнали общо 19 пътно-транспортни произшествия с участието на пешеходци, от които 16 тежки с 2 – ма убити и 14 ранени лица. За същия период на миналата година са възникнали 21 ПТП, от които 19 тежки с един убит и 18 ранени лица. Въпреки по – малкия брой на настъпили такива произшествия, се увеличава броят на загиналите лица.

С настъпването на есенно-зимния период, намаляването на светлата част от денонощието и видимостта на пътя традиционно се отчита и повишаване в интензивността на пешеходното и автомобилно движение в населените места, което от своя страна е предпоставка за нарастване на инцидентите с участието на пешеходци.

Засилените проверки ще продължат до 19 часа на 24 октомври.

 

 4,546 total views,  2 views today

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *