Мартин Нешев: Разград има нужда от още бизнес зони

Пропастта между  бизнеса  и местната власт пречи на развитието на  Разград – смята кандидатът за общински съветник от Местна коалиция ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ-ОБЕДИНЕНИЕ(ДА БЪЛГАРИЯ,ДСБ,Зелено движение)(СЪЮЗ НА ДЕМОКРАТИЧНИТЕ СИЛИ,ДВИЖЕНИЕ БЪЛГАРИЯ НА ГРАЖДАНИТЕ) Мартин Нешев. Ето коментарът му по темата:

„Аз съм предприемач и вече 18 години се сблъсквам с реалността, която тормози всички представители на дребния и средния бизнес в Разград. В момента между  хората на бизнеса и местната власт в нашия град зее пропаст. Реализирането на всеки, проект, който  зависи от  общинската администрация се бави във времето и обезсърчава предприемачите да инвестират в общината.

Имаме общинска Наредба №28, която следва да  насърчава инвестициите с местно значение,  но  външни инвеститори няма. Няма и управленска визия как да се привличат фирми, готови да развиват бизнес и да откриват работни места. Този въпрос изобщо не е дискутиран публично в нашия град през последните години. Не е проведена нито една среща на хората от бизнеса с местната власт, за да се чуят идеи и да се направи общинска програма за развитие.

Към създадената преди години бизнес зона „ Перистър“  има огромен интерес от страна на фирмите, но тя вече отесня.  Други  градове с мащаба на Разград проектират  и строят по 6-7 такива зони, в нашия град местната власт пасивно наблюдава процеса и не реагира.

Аз съм кандидат  за общински съветник от коалиция „Демократична България“, в която има и други представители на бизнеса в Разград. Ние сме хора с опит, успели да развият своите предприятия и знаем как да помогнем за създаването на добра бизнес среда в нашия град.

Слагаме точка на безхаберието, което оставя всеки предприемач да се спасява сам. Създаването на електронен регистър  на услугите ще  облекчи процеса с документацията и ще сложи бариера пред корупционните практики. Местната власт в партньорство с Агенцията за насърчаване на  инвестициите и Министерството на икономиката активно ще  лобира пред наши и чужди компании да започнат дългосрочно бизнес в Разград. Решително ще подобрим инфраструктурата в общината, ще проектираме и  създадем нова бизнес зона в квартал „Орел“ с транспортна връзка  с бизнес зона „Перистър“.

Чувствам се достатъчно подготвен и мотивиран, да работя за развитието на Разград, да помогна всеки проект за  бизнес да се реализира в нашия град, за да имат хората работа и все по-високи доходи.”

Мартин Нешев

кандидат за общински съветник от коалиция „Демократична България“

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *