Маратон от проверки по пътищата за пияни и дрогирани водачи

Пътна полиция

Масови проверки за употреба на алкохол и наркотици започват от днес спрямо водачите на пътни превозни средства – съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Разград. Специализираната полицейска операция по безопасност на движението е по линия на ROADPOL и се провежда на територията на ОДМВР-Разград от 16 до 22 юни 2021 година.

През първите пет месеца на годината пътно-транспортната обстановка на територията на ОДМВР-Разград бележи влошаване. С близо 20% повече са възникналите произшествия в сравнение със същия период на миналата година. Установени са 72-ма водачи да управляват превозни средства след употреба на алкохол или наркотични вещества.

В рамките на полицейската операция „Алкохол и наркотици“  от 00.00 до 24.00 часа на 19 юни ще се проведе 24-часов маратон за интензивен контрол спрямо водачи, употребили алкохол или дрога.

Пътните полицаи ще проверяват и за правоспособност на шофьорите, спазване на скоростните режими, управление на неизправни превозни средства, както и за спазване на пътните знаци и маркировка.

 

 527 total views,  4 views today

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *