Малчугани от детска градина огласиха дома на Станка и Никола Икономови в Деня на народните будители

Малчугани от ДГ”Зорница” в Разград с ръководител Красимира Иванова и две девойки от клуб „Слово” към ЦУТНТ-Разград с ръководител Веселина Йотова представиха музикално-поетична програма за Деня на народните будители и оживиха къща музей „Станка и Никола Икономови”, направиха и по-свежо и приятно общоградското тържество.

Тържеството откри уредникът в къщата музей Иво Стоянов, който припомни важното място в българската история на дейците на културата и просветата.

Дворът на културната институция се напълни не само с политически лица, сред които и двамата кандидати за кметове, достигнали до балотаж, а и с представители на културни институции.

След милото тържество на малките рецитатори и певци, които споменаха не само националните, но и разградските будители, официалните лица поднесоха венци и цветя пред барелефа на Станка и Никола Икономови. Почит показаха: Вр.И.Д. кметът Галина Георгиева, архиерейският наместник отец Георги, венци бяха поднесени и от името на евродепутата Асим Адемов, народния представител Десислава Атанасова, както и лично от народния представител Денчо Бояджиев, областния управител Гюнай Хюсмен и заместник областния управител Евгени Драганов, представители на Общински съвет на БСП, НЧ”Развитие 1869”, Регионален исторически музей-Разград, ТМЦ-Разград, Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев”, граждани.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *