Малчугани от ДГ”Лудогорче” отбелязаха Националния празник с тържество под надслов „Разград – сърцето на Лудогорието”

Малчугани от ДГ”Лудогорче” отбелязаха Националния празник с тържество под надслов „Разград – сърцето на Лудогорието” – съобщи за Разград24/7 директорът на детското заведение Светла Чавеева.

На 28 февруари децата от група „Зайчета” представили пред родителите си част от наученото през последните години в областта на родолюбието, опознаване и уважение към миналото на региона и неговите забележителности.

Стиховете, песните и танците, свързани с Родината и с Лудогорието, са представени и пред официалните лица – началника на РУО на МОН Ангел Петков и главните експерти в отдел „Образование и спорт” на Община Разград Теодора Ненкова и Айлин Маджарова.

Преподавателите на малчуганите – Валентина Кирилова, Севим Алиева и помощник възпитателката Станислава Славейкова – бяха приготвили малко предизвикателство към родителите и гостите на тържеството, със справянето с което всички присъстващи доказаха, че също като децата много добре познават забележителностите на нашия град.

„Патриотичното възпитание на децата още от най-ранна възраст е една мисия, която детската градина и семейството изпълняват съвместно. За да бъдат децата добри граждани, да уважават и познават миналото на родния град, ние, възрастните, трябва да запалим пламъчето на родолюбието и патриотизма, а те сами ще се убедят, че нашият град Разград е сърцето на Лудогорието – красив и богат на традиции и велики личности.” -коментира Светла Чавеева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *