Малки художнички посветиха свои картини на Деня на българската община

Две малки художнички от ЦПЛР Център за ученическо техническо и научно творчество посветиха свои творби на 12 октомври Деня на българската община и ги подариха на ръководството на Община Разград. Това съобщават от пресслужбата на местната управа.

Двете момичета – шестокласничката Дария Игнатова от клуб „Млад приложник“ и единадесетокласничката Михаела Георгиева от клуб „Природа и фантазия“ – се срещнаха днес със заместник-кмета и изпълняващ функциите на Кмет на Община Разград Полина Иванова и с председателя на Общинския съвет Стоян Ненчев. С тях бяха и директорът на ЦУТНТ Цветанка Русева и ръководителят на двата клуба Росица Друмева. И двете отбелязаха, че жестът е по повод подкрепата, която Община Разград години наред оказва за развитието на ЦУТНТ, а с това и на децата, които посещават Центъра.
„Децата се приоритет за нас, важно е да се чувстват добре не само в училище, а и в извънучилищните дейности, с които се занимават и които са свързани с изграждането им като личности и с развиването на дарованията им“ – отбеляза заместник-кметът Полина Иванова.

След като двамата управници получиха подаръците си г-н Ненчев, впечатлен от таланта на двете момичета, предложи да се обмисли възможността таланти от ЦУТНТ да експонират свои картини в Художествена галерия „Проф. Илия Петров“ по време на майските празници в Разград догодина.

Картината, която Михаела Георгиева подари на г-жа Иванова, е репродукция на „Звездна нощ“ на Винсент Ван Гог, а картината на Дария Игнатова е авторски морски пейзаж.

 

 

Loading

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *