Малки герои: Три момчета намериха портмоне с пари в Исперих и го занесоха в полицията, получиха грамоти и шоколади

Началникът на РУ-Исперих главен инспектор Константин Костов награди три малолетни момчета, намерили и върнали портмоне с пари и документи – съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Разград.

Едното от децата е на 12 години, петокласник в ОУ „Христо Ботев“ – Исперих, другото е на 13 години и учи в шести клас в ОУ „Васил Левски“ – Разград, а третото – на 13 години, ученик в шести клас в ОУ „Васил Априлов“ – Исперих. В следобедните часове на 17 юни тримата се натъкнали на кафяво кожено портмоне по улица „Лудогорие“ в Исперих. Вътре открили пет банкноти с номинал 20 лв на обща стойност 100 лв. Момчетата донесли портфейла в сградата на РУ-Исперих. С помощта на полицейските служители собственикът на изгубените вещи е издирен. Оказал се 58-годишен мъж от село Иван Шишманово, който получил обратно парите благодарение на съвестната постъпка на децата.

Днес малките герои бяха поканени в Районното управление, където началникът главен инспектор Костов им връчи почетни грамоти и ги зарадва с по един голям шоколад.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *