Лъчезар Вълчев – с 3 медала и титлата Най-добър атлет на Европейските детски атлетически игри

15-годишният Лъчезар Вълчев от СКЛА”Лудогорец”-Разград се завърна от Европейските детски атлетически игри в чешкия град Бърно с пълен комплект медали и кристална статуетка за Най-добър атлет на турнира. Това съобщи неговият треньор Красен Цонев.

В състезанието са участвали 1634 млади спортисти от 12 държави.

Лъчезар Вълчев е постигнал и личен рекорд на коронната си дисциплина – скок на дължина – с 6,82 м. Кристалната статуетка му бе връчена точно заради това постижение и златния медал в тази дисциплина.

Талантливият разградчанин спечели и сребърен медал на 100 метра с препятствия, както и бронзов на скок на дължина.

Още две разградски спортистки бяха в Бърно с треньора си Красен Цонев. Виктория Атанасова се класира на 13-то място, а Михаела Маринова получи контузия още при загряването и бе с лекарска забрана за участие в турнира.

От лекоатлетическия клуб изказват благодарности на: АДМ-Разград (доскоро Амилум) и на председателя на УС на фирмата Светлозар Караджов за осигуряване на екипировка за лекоатлетите, както и на изпълнителния директор на ПФК”Лудогорец 1945” Ангел Петричев за състезателните екипи от „Лудогорец” и на Община Разград за финансовата подкрепа по отношение на транспортните разходи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *