Лъчезар Вълчев – отново балкански шампион, четири медала за разградските лекоатлети и на държавните първенства

17-годишният състезател на СКЛА“Лудогорец“-Разград Лъчезар Вълчев отново е балкански шампион, а други двама разградски лекоатлети спечелиха медали от държавните шампионати.

Лъчезар е участвал в две дисциплини от Балканиадата за юноши и девойки до 18 години, която се проведе в черногорския град Бар – разказа неговият треньор Красен Цонев. В Черна гора младежът е придружават от Венелин Цонев. От 14-те български участници в първенството Лъчезар е единственият, спечелил златен медал. С личен резултат от 15,57 м. той става за втора поредна година шампион на Балканите на троен скок. 1 сантиметър не му достига да се окичи и с бронзов медал в дисциплината скок на дължина, постига личен резултат от 7,14 м.

Тъй като е най-добрият на троен скок в България, а и водач на европейската листа, през тази година Лъчезар ще представя България на още две Балканиади – за възрастови групи до 20 години и мъже. Подготвя се и за Европейско първенство до 18 години, но ще се проведе между 4 и 7 юли в Израел.

Докато Лъчезар мери сили с връстниците си от Балканите, още няколко негови съотборници участват във важни състезания през почивните дни.

На държавното първенство за момичета и момчета до 16 години Каролина Иванчовска спечели два медала – златен в спринта на 400 м. с резултат 60.0 сек. И бронзов на 800 м. с резултат 2,23 мин.

Димана Йорданова спечели бронзовите медали в тройния скок с резултат 12,57м и в скока на височина с резултат 1,55м. Тя е 6-та и в скока на дължина с резултат 5,55м.

Николай Тодоров е 4-ти в тройния скок с резултат 13,65 м и 8-ми в скока на дължина, Виктория Руменова е 4-та в бягането на 3000 м. с препятствия. На 5-то място е щафетния отбор 4х400 м. при мъжете. Християн Карчев е 7-ми в бягането на 400 м. с препятствия, а Василена Накова е 8-ма в същото бягане при жените. 8-ма е и щафета 4х400 м. жени.

От СКЛА“Лудогорец“ изказват специални благодарности на Лудогорско пиле за финансовата и морална подкрепа!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *