Лъчезар Вълчев – най-добър в света в тройния скок за сезона, съотборниците му от СКЛА”Лудогорец” – с добро представяне при по-големите

Лъчезар Вълчев оглави световната ранглиста в тройния скок в зала във възрастовата група до 20 години, макар да е още на 17 години.

Постижението от точно 16,00 м. той направи на Държавния шампионат по лека атлетика за тази възраст, което се проведе в събота и неделя в зала „Асикс арена“ в София. Конкуренцията в неговата дисциплина бе много сериозна – разказа треньорът му Красен Цонев. Освен самият Лъчезар, който е европейски шампион в тройния скок за юноши до 18 години, са участвали още трима медалисти от европейски и световни шампионати – световният вицешампион Божидар Саръбоюков, европейският вицешампион от преди 2 години Димитър Ташев и миналогодишният бронзов медалист от Европейско първенство Васил Русенов. Тримата обаче не успели да надскочат Спортист №1 на община и област Разград.

Много добро е постижението на щафетата девойки 4х400 м. на СКЛА“Лудогорец“. Момичетата в нея са на възраст 14-16 години, но сред 20 отбора от по-големи от тях Михаела Маринова, Йоана Вълова, Изабел Лазарова и Каролина Иванчовска са се класирали на пето място.

Михаела Маринова е шеста на петобой, Николай Тодоров – четвърти на троен скок с 14,40 м.

От СКЛА“Лудогорец“ благодарят на „Лудогорско пиле“ са подкрепата в подготовката на техните състезатели за участие в престижни турнири, на които успешно представят Разград.

Следващото предизвикателство пред разградските лекоатлети е Държавният шампионат за мъже и жени. Шампионът при юношите Лъчезар Вълчев ще участва и в тази възрастова група.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *