“Лудогорец” с класика срещу “Шамрок”

С две попадения на Пиерос Сотириу и едно на Игор Тиаго Лудогорец взе комфортна преднина след първия мач от втория предварителен кръг срещу Шамрок Роувърс (3:0). Успехът на родния шампион над ирландския първенец бе напълно закономерен, след като тимът на Анте Шимунджа ясно си личеше, че е много пред нивата на „детелините“ и си улесни донякъде реванша идната седмица на „Талла Стейдъим“ в Дъблин.

Двата гола на кипъреца на „Хювефарма Арена“ паднаха през първото полувреме, като първото попадение дойде в 25-ата минута, а второто десет след това. Сотириу дори можеше да оформи своя хеттрик още през първата част, но топката срещна гредата на Шамрок в 41-ата минута, където останаха съмнения дали бранител не докосна топката с ръка. В добавеното време на срещата пък влезлият като резерва Игор Тиаго се разписа и донесе нужното спокойствие на родния тим.

През второто полувреме Лудогорец понамали логично оборотите, но Шамрок не се възползва от това нещо и успехът в първия мач остана за „орлите“, които дори се разписаха за трети път в самия му край.

Напълно по предварителните очаквания “орлите” започнаха с по-сериозно владеене на топката, докато “детелините” се стараеха да не разделят прекалено много своите линии по терена, придържайки се към постройката 3-5-2 на Стивън Брадли. В третата Каули опита извеждащ пас за Текпетей зад гърба на отбраната и той стана факт, ала ганаецът не успя да комбинира със Сотириу в наказателното поле на Шамрок.

В осмата Рик Джонатан с лекота преодоля Лий Грейс и върна назад към дъгата за Алекс Сантана. Бразилецът опита удар по земята, но ирландците се бяха подредили добре в защита и изчистиха в ъглов удар. Четири след това се видя и първият точен удар в срещата. Той бе нанесен от Каули, но топката се отби леко в тялото на бранител на Шамрок и притъпи скоростта си, което улесни Алън Манус, който улови с лекота.

Малко след това Текпетей се озова сам отдясно в наказателното поле на Шамрок и отправи прострелно центриране, но нямаше кой да засече топката от отбора на Анте Шимунджа. Натискът на Лудогорец даде резултат в 25-ата минута. Тогава Сисиньо имаше контрола на топката отдясно и върна леко назад за Каули. Бразилецът веднага погледна в наказателното поле и центрира за Сотириу. Кипърецът добре се измъкна пред бранителя Оар и с глава откри резултата в Разград – 1:0.

Десет преди края на първата част “орлите” удвоиха своя актив срещу ирландския първенец. Тогава Каули нахлу отдясно в наказателното поле на гостите и видя непокрития Текпетей. Той опита шут, ала се размина с топката, която попадна у Рик Джонатан. Техничарят стреля с вътрешната част на десния си крак, но Лий Грейс с тяло спря топката току преди да влезе във вратата на Манус, но Сотириу бе достатъчно бърз, за да я довкара – 2:0.

Минута след това отново Сотириу се разписа и щеше да оформи своя хеттрик в рамките на по-малко от едно полувреме, но беше маркирана засада. В 39-ата пък Каули опита да намери Рик Джонатан и го стори, но ударът на Джонатан с глава беше неточен. Четири преди края на първата част Сотириу отново се измъкна и стреля с глава към ирландската врата. Топката се отби в ръката на Оар, след което срещна десния страничен стълб на Манус, но реферът от Португалия не посочи дузпа за родния шампион.

Силните изяви от “орлите” продължиха и в 42-ата Каули подаде от свободен удар отдясно към Сантана, който беше на дъгата на наказателното поле. Опитът на бразилския халф обаче профуча встрани. Секунди преди да свърши редовното време на първата част Каули Оливейра шутира много прецизно от средна дистанция, но Манус направи зрелищно спасяване, за да спаси отбора си от трети гол.

Четири след подновяването нападателят на “детелините” Рори Гафни опита удар към вратата на Лудогорец от трудна позиция, но доста неточен. След точно час игра Каули получи подаване вдясно и укроти топката за Рик. Той опита шут по диагонала – аут. В 69-ата Шамрок Роувърс стигна до най-чистия си шанс в срещата, след като Шон Оар бе “забравен” от отбраната на Лудогорец при ъглов удар, но шутът му с десния крак от въздуха беше кошмарно неточен.

В 82-ата Греъм Бърк от Шамрок пробва да центрира отляво по нападението на своите. Топката рикошира в тялото на Шоу и заплашително се насочи към вратата на Серджио Падт, но нидерландецът показа добри нива на концентрация и изби в ъглов удар. След него гостите от Дъблин не предоставиха нищо интересно пред родната врата. Две преди края Бърк шутира от фаул, но топката срещна тялото на Десподов и излезе в ъглов удар.

В добавеното време на срещата Манус трябваше да се намесва след удар на Сантана от двайсетина метра. В добавеното време на срещата резервата Игор Тиаго сложи точка на спора, след като реализира трето попадение за домакините – 3:0.

ИЗТОЧНИК: WWW.GONG.BG

ЛУДОГОРЕЦ – ШАМРОК РОУВЪРС 3:0

1:0 Пиерос Сотириу (25)

2:0 Пиерос Сотириу (35)

3:0 Игор Тиаго (90)

Рефер: Жоао Пинейро (Португалия)

Стадион: “Хювефарма Арена” (Разград)

Лудогорец: 1. Серджио Падт – 4. Сисиньо 🟡, 24. Оливие Вердон, 32. Игор Пластун, 3. Антон Недялков (К) – 7. Алекс Сантана, 23. Мануел Шоу 🟡 – 73. Рик Джонатан 🟡 (78′ – 90. Спас Делев), 95. Каули Оливейра (89′ – 9. Игор Тиаго), 37. Бърнард Текпетей (71′ – 11. Кирил Десподов) – 19. Пиерос Сотириу (89′ – 10. Матиас Тисера)

Резерви: 12. Симон Слуга, 67. Дамян Христов, 5. Георги Терзиев, 8. Клод Гонзалвеш, 14. Дени Групер, 21. Жан Карничник, 64. Доминик Янков, 82. Иван Йорданов, 

Треньор: Анте Шимунджа

Шамрок Роувърс: 1. Алън Манус – 3. Шон Оар, 4. Роберто Лопес, 5. Лий Грейс – 8. Райън Фин (К) (76′ – 2. Шон Ганън), 7. Дилан Уотс (61′ –  10. Греъм Бърк), 26. Крис МакКан, 16. Гари О’Нийл, 22. Андрю Лайънс – 17. Ричи Тауъл 🟡 (79′ – 11. Шон Кавана), 20. Рори Гафни 🟡

Резерви: 25. Леон Полс, 9. Аарън Грийн, 21. Джъстин Феризай, 23. Нийл Фаруджа, 29. Джак Бърн, 38. Айдомо Емаку

Треньор: Стивън Брадли

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *