“Лудогорец” продължава във втория предварителен кръг на Шампионска лига

Лудогорец е във втория предварителен кръг на Шампионска лига! Това стана след нова победа с 1:0 над беларуския шампион Шахтьор (Солигорск) на реванша в Белград, която изпрати разградчани в следващия етап на надпреварата, където ще срещне словенския Мура, елиминирал Шкендия (Тетово) с общ резултат 6:0.

Единственото попадение вкара Кирил Десподов в 71-ата минута, който се възползва от отлично подаване с едно докосване на Каули.

За разлика от първия мач в Разград, когато орлите тотално надиграха своя опонент, днес двубоят бе равностоен, но в крайна сметка българският шампион го спечели с късмет и по-голяма индивидуална класа в определени моменти.

Наставникът на Лудогорец Валдас Дамбраускас направи две промени сред титулярите в сравнение с двубоя в Разград. Вместо Кешерю и Текпетей стартираха Пиерос Сотириу и Вандерсон.

Лудогорец можеше да открие резултата още в третата минута, когато Сотириу засече с глава центриране от корнер, но топката излезе в аут покрай лявата греда.

В 28-ата минута Шахтьор пропиля първата си, но много чиста голова ситуация. След грешка в комбинацията между Десподов и Каули топката стигна до Дарбо отляво, нападателят надбяга Пластун и се озова очи в очи с Кахлина, но стражът на разградчани блокира неговия шут.

След това положение двата отбора продължиха да залагат на предпазлива игра и трудно създаваха нещо по-интересно в половината на противника. Все пак в 45-ата минута Десподов комбинира добре със Сотириу пред наказателното поле и шутира от 20 метра, но Гутор без проблем улови.

Втората част започна с добра атака на Шахтьор, която доведе до опасно разбъркване в наказателното поле на българския тим, но Недялков успя да изчисти.

Лудогорец отговори с опасно центриране на Каули към Икоко, което бранител на беларусите изчисти в корнер, но реферите не видяха неговата намеса и отсъдиха аут.

В 52-ата минута Жоке стреля от воле, но доста неточно.

Така се стигна до 71-ата минута, в която българският шампион откри резултата, въпреки че в тази част от мача домакините имаха надмощие. Това се случи след контраатака, при която Каули получи великолепен пас от Кахлина и изведе отлично с едно докосване Десподов. Българският национал се озова очи в очи с Гутор и хладнокръвно реализира след фалцов шут с десния крак покрай вратаря.

До края на сблъсъка орлите заложиха на дълги разигравания и осъществиха няколко набега чрез появилите се като резерви Чибота и Текпетей, но те не доведоха до втори гол. От своя страна Шахтьор на няколко пъти имаше възможност да организира контраатаки, тъй като играчите на Дамбраускас изненадващо се оголиха на два-три пъти в заключителната част на мача, но българската отбрана се справи и не позволи да се стигне до по-сериозна опасност пред Кахлина.

ШАХТЬОР – ЛУДОГОРЕЦ 0:1
0:1 Десподов (71)

ШАХТЬОР (СОЛИГОРСК): 30. Гутор, 99. Шаученка, 21. Филипенко, 20. Сачивко, 5. Антич, 77. Кендиш, 27. Жоке, 10. Ахмеди, 22. Стасевич, 88. Дарбо, 12. Иванович

ЛУДОГОРЕЦ: 71. Кахлина, 22. Икоко, 24. Вердон, 30. Пластун, 3. Недялков, 8. Гонсалвеш, 25. Баджи, 11. Десподов, 95. Каули, 88. Вандерсон, 19. Сотириу

Източник: www.sportal.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *