Лично, но със сериозни предпазни средства, д-р Адемов е предоставил дарението си от 1000 маски на болницата в Исперих

Лично, но със сериозни предпазни средства, е предоставил дарението си в МБАЛ-Исперих народният представител д-р Хасан Адемов. Това съобщи за Разград24/7 директорът на лечебното заведение д-р Абдулах Заргар.

По думите му това е станало миналата седмица, д-р Адемов пристигнал с предпазен костюм, ръкавици и маска, каквато дори д-р Заргар не бил виждал, той самият също е бил с маска. „Д-р Адемов е изключително отговорен човек и затова е дошъл по този начин в лечебно заведение. Ние също полагаме максимални усилия, за да опазим нашите пациенти и да не се разпространи заболяването в региона“ – увери д-р Заргар.

По думите му визитата на д-р Адемов е продължила кратко, той предоставил пакета с 1000 маски за медицинския персонал и си тръгнал.

На този етап нямаме указания от РЗИ, че сме контактни лица и е необходимо да се изследваме – допълни д-р Заргар. Това се налага при поява на симптоми – смята той.

Той уточни, че от вчера в исперихската болница разполагат със 100 теста и, ако се наложи вече могат да вземат проби. Досега са изпращали хора, които смятат, че имат симптоми, до разградската болница.

Д-р Заргар отправи пожелания към д-р Адемов за бързо възстановяване.

Кметът на Община Исперих Белгин Шукри заяви, за Разград24/7, че през последните 15 дни д-р  Хасан Адемов не е виждан от съгражданите си. Дори и да си е бил в Исперих, не е излизал, освен за дарението – допълни кметът. По думите му последната публична проява на д-р Адемов в родния му град е била на 7 март, когато се проведе общинското отчетно-изборно събрание на ДПС-Исперих.

На въпрос на Разград24/7 “има ли контактни в Разградска област с д-р Адемов” епидемиологът на РЗИ-Разград д-р Рени Кирякова отговори “в момента не мога да кажа такова нещо”.

Припомняме, че снощи на извънреден брифинг председателят на Народното събрание Цвета Караянчева обяви, че д-р Хасан Адемов, който в момента е депутат от Добрич, но предишните му мандати са от Разградски регион, е с положителна проба за COVID-19. Днес шефът на Националния оперативен щаб генерал Венцислав Мутафчийски съобщи, че д-р Адемов постъпва в болница, но не обяви в коя. Заради това, че са били контактни с него, ще бъдат тестувани всички депутати и служители на Народното събрание.

 

2 Replies to “Лично, но със сериозни предпазни средства, д-р Адемов е предоставил дарението си от 1000 маски на болницата в Исперих”

  1. Та нали все обикалят избирателите си депесарите, срещи с електората! Все това тръбят, а изведнъж не бил излизаш , не се бил срещал. Айде дкалъпихти я пак!

  2. Познавам д-р Адрмов като лекар-колега и като човек. Изключително отговорен !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *