Лидерът на БМЧК Станимир Бояджиев бе гост на областното събрание на младите червенокръстци от Разград, избраха Стилияна Димитрова за областен координатор

Български Младежки Червен кръст – Разград проведе годишното си отчетно-изборно събрание днес – съобщават от БЧК.

Гости на събранието са били Станимир Бояджиев – Председател на БМЧК, д-р Мария Пеева – председател на ОС на БЧК-Разград, Милена Кехайова – директор на секретариата на ОС на БЧК, Наталия Балтаджиева – щатен служител към ОС на БЧК и Сема Алиева – представител на ПГ”В.Левски”-гр.Исперих.


В отчета пред делегатите на отчетно-изборното общо събрание на клубовете, зам.-координаторът Стилияна Димитрова сподели успешната дейност на 126-те членове на БМЧК в Разградска област. Приоритетни за младежите в Разград през изминалата година са били обучителните дейности по метода „връстници обучават връстници – по първа долекарска помощ, програма „Хелфи”. Разнообразна е социално-здравната дейност и фондонабирателните кампании на младежите. Ново и интересно предизвикателство пред младите доброволци бе популяризирането на донорството на територията на цялата област.

Делегатите са избрали за областен координатор на БМЧК Разград Стилияна Димитрова, активен доброволец в организацията и доскоро заместник-председател на организацията, а за зам.-областни координатори – Виктория Петрова и Джемал Али от клуб Разград. Стилияна Димитрова и Джемал Али ще представляват младежката организация в Разград на Националното събрание на БМЧК, а техен подгласник е Белослава Божилова от клуб Кубрат. На форума са приети Планът за дейността на БМЧК Разград за 2020 г., в който младежите планират да развиват и нови за тях дейности – по превенция на ХИВ/СПИН и зависимости и др.

Председателят на БМЧК Станимир Бояджиев изказал удовлетворение от постигнатите успехи в 8-те клуба на БМЧК в областта и пожелал успех в реализирането на планираните дейности. Председателят на областната червенокръстка организация д-р Мария Пеева поздравила делегатите на общото събрание, изказала благодарност за неуморната работа на младите хора, за участията им в живота на БМЧК и БЧК и пожелала на всички доброволци на младежката организация да бъдат сплотени, единни, и да споделят успехите които имат. В изказването си д-р Милена Кехайова, директор на Секретариата на Областния Съвет на БЧК Разград, благодари на доброволците за постигнатите резултати и пожела на новоизбраните областен координатор и неговите заместници да надградят постигнатото, като ги уверила в подкрепата от страна на щатните служители във всички техни начинания.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *