Лекар с успешна кариера избира Кубрат пред Варна

Лекар с успешна кариера избира Кубрат пред Варна. Хирургът в онкологичната болница „Д-р Марко Марков” Денислав Белинов се връща в родния си град с амбицията да го управлява. 58-годишният лекар е един от най-интересните кандидати за кметове в Разградско.  Издигнат е от листата на Земеделски народен съюз. „Пациентът следва лекаря си, ако той си е свършил добре работата” – убеден е д-р Белинов. Освен да решава обичайните за всички общини проблеми, свързани предимно с инфраструктурата, той смята да развива иновативни медицински процедури в родния си Кубрат – като ин витро, лечение на рак на млечната жлеза, пластична хирургия.
Ето още какво сподели той в интервю за Разград24/7:

  • Д-р Белинов, по-често във филмите, отколкото в реалността, се случва специалист с успешна кариера в голям град да се завърне в родното си малко населено място с амбиция да работи за неговото развитие. Вас какво Ви мотивира да искате да станете кмет на Кубрат? Усещате ли се у дома си при първите си срещи с хората, как Ви посрещат в Кубрат?
  • Благодаря за този въпрос, но това не е филм, а реалност. Моето решение е плод на дълбок размисъл, една амбиция и гражданска позиция и чест за поставяне на ново начало за промяна на живота в общината Кубрат. Аз не съм чужд за този град, повечето хора знаят, че съм роден в този район, основно и средно образование съм завършил в Кубрат. 8 години съм работил след разпределение в Хирургично отделение в болницата в Кубрат. След това, откак съм излязъл от Кубрат всеки последен петък в месеца идвам в болницата, преглеждам и консултирам пациенти, а когато се налага оперираме заедно с колегите. Така че нищо не ми е чуждо в града, запознат съм с проблемите на хората в Кубрат.
  • С решаването на кой от тези проблеми бихте започнали мандата си?
  • От 20 години посещавам града, срещам се с хората, които ми споделят проблемите и знам какво става с общината. Сред основните проблеми и приоритети ще бъдат едно добро здравеопазване на европейско ниво и една добра инфраструктура. Основният проблем са пътищата, и то връзките с такива административни градове като Разград и Русе. Когато има пътища може да се развива много добра социална политика, здравеопазване, спорт, така че приоритет ще е подобряване на инфраструктурата, най-вече пътищата.
  • Няма ли да Ви липсват пациентите Ви, работата с хора, които имат нужда от експертния ви капацитет и в тази връзка имате ли идеи за развитието на общинската болница в Кубрат?
  • Пациентите следват лекаря, ако си е свършил добре работата си. Повечето ми пациенти са от Североизточна България и по този начин ще съм по-близо до тях.
  • Значи може Кубрат да концентрира добри медицински услуги във Вашата сфера, както примерно е нарицателно за родилната помощ?
  • Има идея в болницата да се разшири дейността на Хирургично отделение по отношение на коремна хирургия. Ще се работи в направление изграждане на структура за лечение заболяванията на млечната жлеза, реконструкция и пластична хирургия след операция. Имам идея да работи и в направление репродукция и ин витро, като по-нататък след като се развият тези неща мисля да поканим водещи специалисти от България да оказват консултации и методическа помощ, а имам и уговорка със специалисти от чужбина, най-вече Турция , в направление неврохирургия, ортопедия пластична хирургия. Готови са дойдат да работим при дори финансови параметри.
  • Готов ли сте с екип, с който да работите и по време на кампанията, и след това?
  • Имам добър екип зад мен – млади, амбициозни, напористи колеги, които са готови да работим заедно, да поставим новото начало и да подобрим живота в Община Кубрат.
  • Познавате ли съперниците си за кметския пост, както и политическата обстановка в Кубрат? Каква кампания очаквате да се води?
  • Познавам повечето от кандидатите, пожелавам им успех. Надявам се предизборната кампания да бъде в синхрон с българското законодателство, да се спазва добрия тон и морал, без низости, подмолни игри и заплахи. Надявам се хората да упражнят правото си на глас спокойно без страх, с разум и по съвест. Призовавам да сме толерантни един към друг и да не хвърляме празни обещания пред очите на избирателите, хората се преситиха на популизъм и гръмки фрази. Но в крайна сметка волята на народа е над всичко и последната дума има избирателят.
  • С какво искате да се прочуе Кубрат, освен с баналното, но и всъщност най-добрият повод за гордост – че е родният град на примата на българската поп музика Лили Иванова?
  • Основно искам Кубрат да стане един хубав чист град. Географски е много добре разположен – на 180 км. от морска столица, близо до Букурещ, на 400 км от София. Има перспективи за развитието си и се надявам и вярвам в младостта и мъдростта на Кубрат с общи усилия да постигнем това, което сме замислили с екипа ми.

Д-р Денислав Белинов е роден в село Тетово, средното си образование завършва в Кубрат, а висше – в Медицинския университет във Варна. От 1988 до 1996 г. е ординатор в хирургичното отделение на общинската болница в Кубрат. Придобива специалност „Хирургия” през 1996 г. През 2004 г. специализира „Онкология”, а през 2005 г. защитава и трета специализация – „Здравен мениджмънт”. В момента работи в Онкологична болница „Д-р Марко Марков” във Варна.

Специализира върху съвременните проблеми на рака на млечната жлеза. След дипломната си квалификация д-р Белинов завършва редица курсове в областта на онкологичната хирургия в страната и в чужбина,  участва в национални и международни конференции по онкология и онкологична хирургия. Има публикации в български и чуждестранни периодични издания по хирургия и онкология. Членува в Българския лекарски съюз /БЛС/ и в Българското хирургическо и онкологическо дружество.

Издигнат е за кандидат за кмет на Община Кубрат от листата на Земеделски народен съюз.

6 Replies to “Лекар с успешна кариера избира Кубрат пред Варна”

  1. Адмирации за доктор Белинов.
    Личност, която доказва призванието си и професионализма си. Бъдете здрав, успешен и все така невероятен.

  2. Док.Белинов желая Ви много успехи и вярвам,че ще ги постигнете.Вие сте невероятен лекар и много Ви благодаря

  3. Успех др.Белинов ние вярваме в теб и вашия колектив.С ваше и наше уаилие трябва да победим,да примахним насилието в Кубратска общена.Имаме вяра в теб като се доказа като доктор ти желая и като кмет да докажиш с нас заедно ,че ще успеем.Ние сме с Вас.У С П Е Х .

  4. Пожелавам Ви много успехи с новото Ви начинание ,много късмет и разбирателство .
    Но също така и много ще ни липсвате във Варна .,дано да продължите да практикувате и тук и пак да се срещаме.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *