Кюстендилски отбор за трети път спечели националното състезание за млади огнеборци

Кметът на Община Разград Добрин Добрев връчи наградите на част от призьорите в Националното състезание за млади доброволци, което се проведе днес в Разград. Това съобщават от пресслужбата на местната управа.

Това бе трето издание на състезанието за отбори от ученици на възраст 16-18 години. Всяка година то се провежда в различен град. Инициативата за провеждането му е на Националната асоциация на доброволците в Република България и ГД“Пожарна безопасност и защита на населението“, в Разград организатори бяха Община Разград и РД ПБЗН-Разград. Целта на състезанията е да се ангажира обществеността с темата за зачестилите природни бедствия и необходимостта от превенция и привличане на членове за доброволческите отряди.

Седем отбора от по 5 титуляри и 1 резерва участваха в състезанието, което бе в три дисциплини – издърпване на гума с въже, поставяне на шланг за бързина, построяване на смесена водопроводна шлангова линия и щафетно построяване на дига.

В оспорваната надпревара първо място спечели отборът от Кюстендил с комплексен сбор точки 176. На второ място се класираха доброволците от Кубрат, които събраха 164 точки. Трети в състезанието остана тимът от Казанлък със 161 точки. За призовите места бяха осигурени купи, медали и периферни компютърни устройства.

Кметът на Разград Добрин Добрев връчи наградите на класираните на второ място. Победителите, за които това бе трета поредна шампионска титла, получиха наградите си от старши комисар Любомир Баров, заместник директор на ГДПБЗН, а останалите тимове бяха наградени от председателя на Националната асоциация на доброволците Ясен Цветков.

След награждаването Ясен Цветков благодари на участниците, техните ръководители и на съдиите. Отправи и специални благодарности към организаторите като връчи благодарствен грамоти на Кмета на Община Разград Добрин Добрев и на директора на РД ПБЗН-Разград Емилиян Станев. „Разград е град, свикнал на спортна слава. Радвам се, че успяхме да докоснем и нашата кауза до един такъв шампионски град.“ – заяви г-н Цветков.

Състезанието се проведе в Градския парк.

На откриването му присъстваха старши комисар Любомир Баров, заместник директор на ГДПБЗН, председателят на Националната асоциация на доброволците Ясен Цветков, областният и заместник областният управители на област Търговище Гергана Цонева и Димитър Станев, областният управител на Разград Владимир Димитров, заместник областният управител Ивелина Игнатова, заместник кметът на община Разград Елка Неделчева и директорът на РДПБЗН-Разград комисар Емилиян Станев.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *