Къде косят днес?

Около 2000 дка са зелените площи на територията на град Разград, всяка година се косят по 6-7 пъти – съобщи директорът на Общинско предприятие “Паркстрой“ Иван Борисов. Това информират от пресслужбата на Община Разград.

В днешния ден общо 9 работника с 6 моторни и 3 роторни коси извършват косене по шестте пешеходни подхода от центъра към жк „Орел“, градинката до Прокуратурата, кръговото кръстовище, зелените площи на улиците  „Симеон“, „Арда“, „Марица“, включително фитнес площадката на „Марица“, довършват и детската площадка до хотел „Централ“.

През следващата седмица ще се работи приоритетно по косене на тревата по детските площадки. Предстои и назначаване на още двама работници за извършване на тази дейност.

В различните райони на града косенето е в различна фаза, съобразно интензитета на посещаемост. В централната част се довършва третата фаза на косене, но има участъци, където е на втори и на първи откос.

Процесът на косене стартира преди близо месец, но обичайно е най-интензивен през месец май, когато се затопля, има влага и растителността избуява. Служителите на ОП“Паркстрой“ полагат усилия да реагират на всеки сигнал, подаден на телефон 084 660 224 и в социалните мрежи. Общо 11-те работници от този сектор имат и други ангажименти, които изпълняват в същото време – те отговарят за поддръжката на детските площадки, изработват и инсталират украсата за различни празници. Днес един от тях извършваше и пръскане срещу листни въшки на чемширите в централната част, тъй като ако това третиране не се извърши в началото на месец май, този вид растителност изсъхва. Днес бе извършен и ремонт на платната от винил, част от монументалната украса на града по ул. „Дунав“ и по бул. „Априлско въстание“, които се откачиха от силния вятър през предходните дни. Работниците извършиха и периодичен оглед на детски площадки до блок „Млади семейства“ и в жк „Орел“, където бяха подадени сигнали от граждани, предстоят ремонтни дейности на местата, където се установят увреждания.

„Имаме амбиция да отговорим на потребностите на гражданите и реагираме на подадените сигнали, но понякога не ни е достатъчен човешкият фактор и реакцията не е с очакваното от гражданите темпо. Уверявам ги, че се стараем да отстраним своевременно всички нередности, за които са ни сигнализирали или сме установили при свои проверки, призовавам също да бъдат бдителни и да опазват сътвореното за общо ползване.“ – заяви още Иван Борисов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *